Συναγερμό και στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει η σοκαριστική υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, αλλά και για εν γενεί κακοποιητικές συμπεριφορές, με φόντο την Κιβωτό του Κόσμου. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αρκετές από τις καταγγελίες στρέφονται εναντίον του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου επιτείνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλείται να αξιολογήσει την κατάσταση, μιας και διασαλεύεται η ευημερία χιλιάδων παιδιών που διαμένουν στις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα. Δεν αποκλείεται, δε, να υπάρξουν και αποφάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση μετά το πέρας της σύσκεψης. Κοινή συνισταμένη των κυβερνητικών στελεχών και χωρίς να προκαταλαμβάνεται η ποινική έκβαση της υπόθεσης είναι ότι η σκιά είναι εξαιρετικά βαριά πάνω από την Κιβωτό, κάτι που αντανακλάται και στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να ζητήσει πίσω την οικονομική ενίσχυση προς την Κιβωτό που δόθηκε την περίοδο της πανδημίας και έχει ήδη εκταμιευθεί.

Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, είναι τα παιδιά της Κιβωτού, πέραν της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης που θα επιταχυνθεί αφ’ης στιγμής που ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος αναθέσει τον φάκελο των καταγγελιών σε αρμόδιους εισαγγελείς Ανηλίκων. Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του ιατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐσταται η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή. Η κ. Γεωργαντή παραμένει ως και αυτή την ώρα αταλάντευτα στο πλευρό του συζύγου της, όπως έδειξε και η… σχεδόν εκτός εαυτού εμφάνισή της στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr