Ιδιαίτερες αναφορές στα μεγάλα έργα, τα οποία προγραμματίζονται τη Στερεά Ελλάδα, περιείχε το περιφερειακό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Λαμιέων σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για 540 έργα με συνολικό ύψος προϋπολογισμού 4,2 δισ. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον διπλασιασμό των χρημάτων που παίρνει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ, καθώς από τα 196 εκατ. ευρώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο φτάνει τώρα στα 426 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο όπως είπε «έρχεται να στηρίξει τις επιλογές της περιφέρειας».

Σε ό,τι αφορά τα έργα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας -τον γνωστό Ε65 -τονίζοντας ότι «καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο έργο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προωθηθεί».

Ακόμη, στάθηκε ιδιαίτερα στον δρόμο Λαμίας – Άμφισσας που ανακοινώθηκε ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα, και όπως υπογράμμισε «πρόκειται για ένα δύσκολο και ακριβό έργο», ενώ παράλληλα στάθηκε και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 5ωρη διαδικασία διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2020, όπου εξασφαλίστηκαν συγκεκριμένοι πόροι, τονίζοντας πως «μέσα από αυτούς υλοποιούνται προτάσεις της περιφέρειας και ουσιαστικά τα αρμόδια υπουργεία προσπαθούν με τη διανομή των χρημάτων και την ένταξη των έργων να υπηρετήσουν μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα».

Μιλώντας για την οικονομία είπε πως «η ανάπτυξη εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. Έχουμε όμως μία οικονομία, δεν θα κουραστώ να το λέω, που είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, με ανάπτυξη πρακτικά κοντά στο 6%, με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να είναι λίγο παραπάνω από τρία. Αυτή την Ελλάδα παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, γιατί το 2019 παραλάβαμε την Ελλάδα ουραγό», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Εύβοια, μιλώντας για τον οδικό άξονα που αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής, που όπως είπε «θα βγάλει επιτέλους τη βόρεια Εύβοια από την απομόνωση και θα μπορέσει να της δώσει πραγματικά μία νέα προοπτική». Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρηματοδοτήσεις για τον τουρισμό και τις υπόλοιπες δράσεις στην ίοδια περιοχή.

«Κάποτε είχα ρωτήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ποια θεωρεί σαν την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στη χώρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη αναφέρθηκε στην οργάνωση για το περιβάλλον που πρέπει να προστατεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Τέλος, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους τομείς, είτε σε αυτούς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, με ιδιαίτερες αναφορές στο ράλλυ Ακρόπολις, είτε στον τομέα της υγείας, όπως επίσης και στα θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας σήμερα το βράδυ και όπως υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του «θα μιλήσω πιο αναλυτικά για τα πολιτικά ζητήματα του καιρού μας».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πώς «παίζουν» άμυνα οι επενδυτές σε συνθήκες τραπεζικού στρες

ΗΠΑ: H First Citizens εξαγοράζει τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

Οι εκκεντρικές παιδικές κούκλες που έγιναν παγκόσμια συλλεκτική εμμονή