Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της φάρσας των Ρώσων Vovan και Lexus στον Θάνο Ντόκο, με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού να απαντά πως δεν κατάλαβε κάτι από την συνομιλία που να του κινήσει υποψίες, σημειώνοντας ωστόσο πως στο τέλος ορισμένες ερωτήσεις του κίνησαν την περιέργεις ωθώντας τον να απευθυνθεί στην ΕΥΠ. Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι φαρσέρ απαντούν πως επικοινώνησαν μαζί του μέσω gmail και έλαβαν απάντηση.
«Είχαμε όλο το υλικό, τα ονόματα, τις διευθύνσεις, ακόμη και τα επιστολόχαρτα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε ο Θάνος Ντόκος στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εξηγώντας γιατί θεώρησε ότι συνομιλούσε με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας και συγκεκριμένα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ρουστέμ Ουμέρωφ.
Ο κ. Ντόκος επέμεινε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε έδινε την εικόνα κανονικής θεσμικής επικοινωνίας. Όπως ανέφερε, τα δικά του στοιχεία επικοινωνίας «δεν βρίσκονται στο διαδίκτυο» και απαιτείται μεγαλύτερη αναζήτηση για να εντοπιστούν. Υποστήριξε επίσης ότι το λεκτικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό που αξιοποιείται πάγια σε τέτοιες περιπτώσεις, γεγονός που ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι επρόκειτο για πραγματική τηλεδιάσκεψη.
Η απάντηση των Ρώσων φαρσέρ, όμως, ήταν διαφορετικής οπτικής, λέγοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να του στείλουν από gmail και να τους απαντήσει.
Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο Χ ο Vovan.

Κατά τον κ. Ντόκο η απάτη δεν περιορίστηκε σε μια τηλεφωνική φωνή ή σε δύο άγνωστα πρόσωπα σε μια σύνδεση. Όπως είπε, όταν άνοιξε η τηλεδιάσκεψη, είδε στην οθόνη τον Ουκρανό ομόλογό του, με εικόνα και φωνή. «Όπως βλέπω εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, περιγράφοντας ότι υπήρχε κανονική συζήτηση και ότι η εικόνα αντιδρούσε σε όσα έλεγε.
Αυτό, κατά τον κ. Ντόκο, είναι και το ανησυχητικό σημείο. Μέχρι σήμερα, όπως εξήγησε, τα ελληνικά πρωτόκολλα ασφαλείας είχαν προσαρμοστεί στο προηγούμενο κύμα τηλεφωνικών φαρσών, όπου θύματα είχαν πέσει ακόμη και ηγέτες, πρωθυπουργοί και υπουργοί. Για τον λόγο αυτό, η ύπαρξη και εικόνας και φωνής θεωρήθηκε πρόσθετο επίπεδο επιβεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η ύπαρξη εικόνας όχι μόνο δεν προστάτευσε τη διαδικασία, αλλά έγινε μέρος της παγίδας.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.