Θέμα χρόνου θεωρείται η κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Η κλήση του θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στην Κρήτη και στις 17:00 αναμένεται να κάνει οn camera δήλωση για την υπόθεση, θα προσέλθει στην ΕΥΠ και εκεί θα λάβει πλήρη γνώση σχετικά με όσα αφορούν στις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος κατά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για απόπειρα υποκλοπής του κινητό του τηλεφώνου.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εάν η Χαριλάου Τρικούπη θα επιλέξει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα έλθουν σε γνώση του κ. Ανδρουλάκη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η εν λόγω ενημέρωση σχετίζεται και με τις παραιτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, τόσο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και με αυτή του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, παραιτήθηκε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κοντολέων δεν είχε παράσχει τη δέουσα ενημέρωση για νόμιμη επισύνδεση προς το Μεγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πότε θα γίνουν φθηνότερα από τα συμβατικά

Euroxx: Γιατί οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ένα ελκυστικό επενδυτικό story

Κυριαρχούν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών – «Χάνονται» οι 860 μονάδες (upd)