search icon

Πολιτική

Ο σχεδιασμός για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο – Στην Αίγυπτο την Κυριακή

Η ατζέντα και η συγκυρία της συνάντησης - Ο στόχος του ταξιδιού Μητσοτάκη με φον ντερ Λάιεν, Μελόνι και ντε Κρόο στην Αίγυπτο

Έχουν περάσει κάτι λιγότερο από δύο χρόνια από την τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν. Τότε, τον Μάιο του 2022, ο Τζο Μπάιντεν υποδεχόταν τον πρωθυπουργό με μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες. Δύο χρόνια μετά, τα πράγματα είναι διαφορετικά: ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει πρόσφατα εκ νέου τις εθνικές εκλογές και έχει μπροστά του τις ευρωεκλογές, ενώ ο κ. Μπάιντεν έχει μπροστά του τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπου θα δώσει μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι η επέτειος της ελληνικής επανάστασης είναι η αφορμή προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να δώσει το παρών στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρέσβης Τζωρτζ Τσούνης «μαρτύρησε» χθες τον σχεδιασμό για μια επίσκεψη στις 4 Απριλίου, αν και η κυβέρνηση αποδόθηκε αμέσως μετά σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» τη φημολογία, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι δεν έχει λάβει επισήμως πρόσκληση. Κατά πληροφορίες του protothema.gr, πάντως, ο κ. Τσούνης… δεν είπε ψέματα, ενώ συζητείται και το σενάριο η συνάντηση των δύο ανδρών να γίνει στις 3 Απριλίου, με δεδομένο ότι στις 5 του μήνα ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται στην Αθήνα, όπου ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο με υψηλούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version