Με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει: «την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην προτελευταία θέση σύμφωνα με τη EUROSTAT.

Τα μέτρα που εξήγγειλε πανηγυρικά η κυβέρνηση τον Ιανουάριο, με περίοδο έναρξης τον Μάρτιο, αποδεικνύονται μέτρα κοροϊδία. Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο αντί να μειωθεί, παρουσίασε αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο».

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι «η ακρίβεια στη χώρα μας αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με την ανοχή της κυβέρνησης. Ο «πληθωρισμός κερδών» γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα για την εισαγόμενη ακρίβεια, καθώς σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 2021-22, οι επιχειρήσεις αύξησαν πολύ περισσότερο τις τιμές τους και διεύρυναν τα περιθώρια κέρδους τους σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Στη βιομηχανία αυτή η αύξηση έφτασε στο 19,5% το 2022, σε εμπόριο, ξενοδοχεία-εστιατόρια, μεταφορές και αποθήκευση στο 17%.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την «αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την αγορά και να προστατέψει την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης». «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης, να προστατεύσει το λαϊκό εισόδημα και να υπηρετήσει ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα ανάπτυξης, που θα δίνει διέξοδο και προοπτική σε όλους του πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπάνες» έως και 60.000 ευρώ για τους αυθαίρετους της παραλίας

Αλλάζουν όλα στην εφορία με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων

Fly Over: Το μπλόκο του ΣτΕ και οι αβεβαιότητες του μεγάλου έργου  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ