Να περιορίσει τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Παππάς.

Αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά την δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης ότι «είναι ακριβής» για να προσθέσει ότι «είναι ευχής έργον ότι έχει γίνει συνεννόηση και θα έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν»

Επιχειρώντας, δε, να ερμηνεύσει τη δήλωσή του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο κ. Παππάς είπε πως «αυτό που είπα είναι ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και ζυμώσεων».

Στην ερώτηση «πώς ζυμώνεστε;» που ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «στη Βουλή, μιλάμε, λέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, τίποτα επιλήψιμο, υπάρχουν υπογραφές των βουλευτών για την πρόταση δυσπιστίας, το θεωρώ θετικό βήμα που θα μπορούσε να γίνει σε άλλες στροφές πολιτικών εξελίξεων» αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε «συστηματική προσπάθεια να δαιμονοποιηθεί η συννενόηση των προοδευτικών δυνάμεων που βρέθηκαν στο δίλημμα καθώς κανείς δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο δίκιαιωμα της υποβολής πρότασης μομφής ενώ το κύμα από την κοινωνία ήταν τεράστιο».
Παρών στην διορθωτική δήλωση του Νίκου Παππά ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος σχολίασε «τον ευχαριστώ που διαψεύδει τον εαυτό του και επιβεβαιώνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται, αντιμετωπίζει τα ζητήματα όπως των Τεμπών και των email της κυρίας Ασημακοπούλου με σοβαρότητα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει θεσμικά τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της ΝΔ να απολογηθούν».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr