Με τις προετοιμασίες για την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σε πλήρη εξέλιξη, αρκετή κουβέντα έχει ξεκινήσει και για το ποιοι πολιτικοί θα δώσουν το «παρών» στη Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας. Θα πρόκειται για μια τελετή, η οποία, αν μη τι άλλο, θα έχει και αρκετό κόσμο έξω από την εκκλησία, καθώς στην Αθήνα θα φτάσουν αρκετοί πολίτες και από την επαρχία.

Όπως έγραψε από χθες το protothema.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει «ελευθέρας» σε όποιους βουλευτές θελήσουν να δώσουν το «παρών» για δικούς τους λόγους στην τελετή να το πράξουν, από τη στιγμή που πρόκειται για μια ιδιωτική τελετή. Βεβαίως, χθες προκάλεσε αίσθηση η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με μια «χειρουργική» δήλωση κατέστησε ευκρινή τη διαφοροποίησή του ως προς την αντιμετώπιση του τέως βασιλιά ως ιδιώτη.

 «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες. Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν σήκωσε το γάντι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την άποψη του κ. Σαμαρά και… η ζωή συνεχίζεται. Θεωρείται, πάντως, αρκετά δύσκολο ο κ. Σαμαράς, ως πρώην πρωθυπουργός, να δώσει το παρών στη Μητρόπολη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr