Η αυτοδυναμία περνά (και) από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα που επέλεξε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ο οποίος και το επόμενο διάστημα θα επιμείνει, απευθυνόμενος και στους πολίτες και στα κομματικά στελέχη, ότι οι εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική δεν πρέπει να τύχουν “χαλαρής” αντιμετώπισης, καθώς οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν θα είναι κρίσιμοι και για τις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη. Την κάλπη της απλής αναλογικής στο τέλος της τετραετίας ως την τελική κάλπη. Γιατί εκείνη είναι τελικά που θα κρίνει τους συσχετισμούς οι οποίοι θα επικυρωθούν αργότερα και πιο δυναμικά στη δεύτερη κάλπη. Ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στη ρητορική περί “αυτοδύναμης Ελλάδας” και μιλώντας για την ανάγκη να μην μείνει το “τιμόνι της χώρας μετέωρο”, όπως το έθεσε.

Ήδη, δε, ο κ. Μητσοτάκης μιλά σε μια διλημματική λογική, θέλοντας να δημιουργήσει δίπολα στο μυαλό των πολιτών. Το “πρόοδος-καθήλωση” είναι αυτό που θα “παίζει” πιο δυνατά στον δρόμο προς τις κάλπες. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, επιδιώκει η σύγκριση, στη συνείδηση των πολιτών, να έχει πρόσωπο. Γι’ αυτό και στόχευσε ονομαστικά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, επί κυβέρνησης Τσίπρα, διαχειρίστηκαν κρίσιμα χαρτοφυλάκια, για να στείλει το μήνυμα ότι, με αυτούς, η διαχείριση των κρίσεων που έλαχαν στην κυβέρνησή του θα ήταν καταστροφική. “Για σκεφτείτε λίγο την κα. Χριστοδουλοπούλου στον Έβρο. Για σκεφτείτε λίγο τον κ. Πολάκη στην πανδημία. Για σκεφτείτε λίγο τον κ. Βαρουφάκη στην οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr