Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πέφτει η αυλαία για το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές οι οποίες θα γίνουν σε 12 μήνες από σήμερα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ευχαριστώντας τα μέλη του κόμματος οι οποίοι βρέθηκαν στο Metropolitan Expo κατά το τριήμερο συνέδριο λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Είναι ένα κόμμα λαϊκό και πολυσυλλεκτικό.

Όπως εκτίμησε επίσης ο πρωθυπουργός, εντός του 2023 θα πετύχουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ενώ τόνισε ότι εθνικός στόχος είναι η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης «σηματοδοτεί την επιλογή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί».

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», προσέθε ο πρωθυπουργός».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας σε μία ακόμη εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα. Να μην ξανακυλήσουμε πίσω» τόνισε. Σημείωσε πως χάρη στις προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής οι τόσο μαζικές διαδικασίες διεξήχθησαν άψογα και παραγωγικά. «Απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις» είπε.

«Κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο ορίζοντας μας είναι καθαρός» προσέθεσε και τόνισε: «Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας από τη φάση της ενισχυμένης εποπτείας και εντός του 2023 να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα».

«Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα».

Όπως είπε, «στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες» και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

«Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Είμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» τόνισε.

O ΣΥΡΙΖΑ παραμένει συνώνυμο της μιζέριας και της άρνησης

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δε επίθεση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η χώρα γύρισε σελίδα, όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει συνώνυμο της μιζέριας και της άρνησης». Αναφερόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν ξέρει καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε να μετρήσει τα ποσά ως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη, επειδή δεν τολμάει να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι η αιτία των αυξήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παράταξη πέρασε δύσκολες στιγμές και κλονίστηκε την εποχή της μεγάλης κρίσης, «φτάσαμε να πάρουμε 18%, για να μπορέσουμε όμως να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες».

Διαβάστε ακόμη:

Σκρέκας: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Ο πόλεμος «ξαναγράφει» τον προϋπολογισμό

Κώστας Τόττης: Το στοίχημα του «βασιλιά της γκοφρέτας» στον τουρισμό και μια ιστορία 27 ετών (pic)