Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανατρέψει πλήρως τους σχεδιασμούς που είχαν αποφασίσει χθες όλες οι τάσεις, δηλαδή να ασκήσουν σκληρή κριτική παραμένοντας εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» ωστόσο, αλλά και το εσωκομματικό δημοψήφισμα Κασσελάκη συνεδριάζουν εκτάκτως οι «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου ενώ τοποθετήσεις στελεχών της ίδιας τάσης όπως του Νίκου Μπίστη δείχνουν τον βαθμό και την ένταση των αντιδράσεων.

Με τα τηλέφωνα να έχουν ανάψει, στα όσο συζητούν τις τελευταίες ώρες κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται ακόμη και το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης της δυνατότητας καθαίρεσης του προέδρου, ενδεχόμενο που αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω σε βραδινή σύσκεψη που έχουν δρομολογήσει ορισμένα στελέχη του κόμματος.

Την μεγαλύτερη πίεση εσωκομματικά δέχεται αυτή τη στιγμή η τάση της Έφης Αχτσιόγλου, καθώς είχε αποφασίσει την παραμονή της εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ταυτόχρονα την άσκηση σκληρής κριτικής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα δραματικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς δυσαρέσκεια επικρατεί, κατά ασφαλείς πληροφορίες, στις τάξεις των πάλαι ποτέ «προεδρικών» και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, μετά την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές τεσσάρων ιστορικών στελεχών του χώρου.

Συγκεκριμένα, τα κορυφαία στελέχη φέρεται να παίρνουν αποστάσεις, καθώς τα ζητήματα των διαγραφών δεν αντιμετωπίζονται με δημοψηφίσματα, όπως εξηγούν, ιδίως όταν τα προς διαγραφή στελέχη έχουν ήδη αποχωρήσει, καθώς αυτές οι επιλογές συντηρούν τον κύκλο της εσωστρέφειας και της αποσάρθρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως εκτιμούν.

Ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη που φέρονται αρνητικοί από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος είναι, κατά πληροφορίες οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.ά, ενώ δεν αποκλείεται οι σχετικές συζητήσεις να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της σημερινής, μεγάλης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema