«Ξεπεράσαμε και το Netflix». Με αυτήν την αποστομωτική απάντηση σχολίασε στο protothema.gr κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα καταιγιστικά συνέβησαν χθες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τινάζοντας την μπάνκα του 4ου Συνεδρίου στον αέρα. Λίγο πριν την πρεμιέρα των εργασιών του και σπάζοντας την πολύμηνη σιωπή του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με μια βαρυσήμαντη παρέμβασή του γνωστοποίησε την απουσία του και μαζί την άποψή του για τα τεκταινόμενα στο κόμμα του.

Κεραυνοβολημένοι από την παραπάνω εξέλιξη στελέχη, μέλη και Σύνεδροι, προσπαθούσαν τις επόμενες ώρες -και πριν την έναρξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη– να αποκωδικοποιήσουν την παρέμβαση Τσίπρα και μαζί τις δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από το διάδοχό του να προσφύγει στην κομματική βάση, για να επανεπιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του, δείχνοντάς του καθαρά το δρόμο και εν προκειμένω την κατεύθυνση της αναβάπτισης. Ταυτόχρονα, διαπιστώνοντας πως «φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό», ο κ. Τσίπρας διέβη το Ρουβίκωνα της αφωνίας του, προειδοποιώντας, σαν άλλος Προμηθέας πως «αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό».

Τα μηνύματα Τσίπρα

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και έστρεψε τα βέλη της κριτικής του πρώτα προς το διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη και μετέπειτα προς τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας πως «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος». Την ίδια στιγμή, «ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές» παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας εκείνους που «διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr