Πολιτική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα αναντικατάστατος σύμμαχος – Η Τουρκία να επιλύσει τις διαφορές της διπλωματικά

  • newsroom


«Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηρίζοντας τις δύο χώρες σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο.

Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι: «Η (σ.σ. αμερικανική) κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό γύρο συναντήσεων με τους (σ.σ. Έλληνες) ομολόγους μας.

Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος και ένας σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ανατροπή και θετικό κλείσιμο για τον Dow Jones – Με πτώση άνω του 2% ο Nasdaq

Σαουδική Αραβία: Το βασίλειο δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Nαυλαγορά: Ράλι ανόδου για τα φορτηγά πλοία – Αισιοδοξία για τα δεξαμενόπλοια