Για υπερδανεισμό του Ομίλου Καλογρίτσα, ενώ ο επιχειρηματίας άσκησε αφόρητες πιέσεις προκειμένου να λάβει δάνειο 40 εκ. ευρώ, έκανε λόγο το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Attica Βank ο Αθανάσιος Τσάδαρης κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Αθανάσιος Τσάδαρης πρώην γενικός διευθυντής (εντεταλμένο σύμβουλος και σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για κάποιο διάστημα) της Τράπεζας Attica Βank κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε η Τράπεζα το διάστημα εκείνο που είχαν φτάσει σε επίπεδο επιβίωσής της. Ακόμη, ανέφερε ότι υπήρχε υπερβολική δανειοδότηση στον κ. Καλογρίτσα που είχαν φτάσει στα 110 εκ. ευρώ, παρ΄ όλα αυτά ήταν ενήμερος στις δανειακές του υποχρεώσεις και δεν είχαν περιέλθει οι εταιρείες του επιχειρηματία σε καθεστώς πτώχευσης.

Παράλληλα, ο κ. Τσάδαρης ανέφερε ότι ο κ. Καλογρίτσας άσκησε αφόρητες ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να λάβει δάνειο 40 εκ. ευρώ για το υποτιθέμενο πρότζεκτ με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη” και ο μάρτυρας του είπε ότι δεν θα αποδεχθεί ούτε την αίτηση χορήγησης δανείου. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι σε σύσκεψη που κάλεσε τον επιχειρηματία παρουσία του ίδιου του μάρτυρα και στελεχών της Τράπεζας ο κ. Καλογρίτσας τον απείλησε και έκανε λόγο για κάλυψη κ. Τσάδαρη από τα 3Π (Γ. Πάσχας-Σ. Παπαγιαννίδου-Σ.Παντελιάς).

Δεν υπήρχε η δυνατότητα στην Τράπεζα να κάνει «παιχνίδια» το επίμαχο διάστημα με δανειοδοτήσεις, ανέφερε ο μάρτυρας και προσέθεσε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης εγγυητικής επιστολής για τον κ. Καλογρίτσα (Αύγουστος 2016).

Τη λογιστική λειτουργία του ο Ομίλου Καλογρίτσα, ο μάρτυρας τη χαρακτήρισε «τσαπατσουλιστάν», καθώς είχε σε εκκρεμότητα προς είσπραξη 11 εκ. ευρώ και δεν μπορούσε να συγκροτήσει τους σχετικούς φακέλους για να μπορεί να εισπράξει, δεν είχε μέθοδο και οργάνωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema