Λίγο πριν από την τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να «σαρώνει» την Ελλάδα, εστιάζοντας σε περιοχές, όπου η δική του παρουσία θεωρείται κρίσιμη για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Εξ ου και σήμερα, ο πρωθυπουργός αφιερώνει τη μέρα του στη Θεσσαλονίκη, μια περιοχή που είναι «προβληματική» για τη ΝΔ, υπό την έννοια ότι και στις εθνικές εκλογές του 2023 το κυβερνών κόμμα πήρε ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο εθνικό του ποσοστό. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται μια σειρά παρεμβάσεων για την καθημερινότητα που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει.

Είναι προφανές ότι η επιμονή του κ. Μητσοτάκης σε νομούς της Βορείου Ελλάδος έχει ως στόχο και το «φρένο» σε διαρροές προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, περιοχές, όπου έχουν δυνατούς πυρήνες τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η ΝΙΚΗ. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Θεσσαλονίκη. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, τα δύο αυτά κόμματα μαζί με τους Σπαρτιάτες άθροισαν πάνω από 18%, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 35%, έξι μονάδες κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης που θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, για τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ραντεβού με τον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος έχει αναπτύξει καλό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, αλλά και η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, έναν μετριοπαθή ιεράρχη, σε άλλο τόνο από τον προκάτοχο του Μητροπολίτη Άνθιμο.

«Οι λαϊκιστές επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και οι “πατριώτες του καναπέ” συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Ενώ αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μάς απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing. Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί», ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «Μακεδονία της Κυριακής» για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, ενώ «κάρφωσε» τον Κυριάκο Βελόπουλο ως…συναγονιζομένο τον Στέφανο Κασσελάκη για το ύψος του λεφτόδεντρου. «Να θυμίσω μόνο ότι ο συγκεκριμένος έταξε συντάξεις 4.000 ευρώ. Είναι να απορεί κανείς όχι με αυτά που λέει. Αλλά πώς και δεν γελάει και ο ίδιος με όσα λέει», είπε ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr