(Τελευταία ενημέρωση 11:14)

Κοινές δηλώσεις με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από ποτέ σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα η οποία συνεχάρη τη χώρα μας για τα βήματα υπεράσπισης της διαφάνειας και της ισότητας.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές αποτελούν κομβική στιγμή καθώς τότε θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για τα προβλήματα της Ευρώπης την επόμενη πενταετία, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο διάλογος για τα κοινά προβλήματα πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη πέρα από μύθους που δημιουργούν ανυπόστατα συμπεράσματα καθώς η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο συκοφαντιών πότε με την ιστορία της μικρής Μαρίας από τον Έβρο που αποδείχθηκε. Πότε με μεθοδεύσεις για το Κράτος Δικαίου που είναι ισχυρότερο από ποτέ στη χώρα μας και μάλιστα υπήρξε απάντηση από τον Άρειο Πάγο.

Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της δικαιοσύνης. Τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαθέτει την αμεροληψία για να κρίνει το κράτος δικαίου.

Αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν από την ψήφο των Ευρωπαίων στις ευρωεκλογές

Εμείς αντιτάσσουμε την προστασία των δικαιωμάτων με τελευταία τη μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας και δικαιοσύνης για τον γάμο των ομοφύλων. Είναι πολιτικές που αναγνωρίζονται από τους εταίρους και έγκριτα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την θετική έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου ο Economist μας κατέταξε στην 20αδα των χωρών με την καλύτερη δημοκρατία. Ας μην ανησυχούν ορισμένοι, η Δημοκρατία ζει και προοδεύει στον χώρο που γεννήθηκε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στις 11:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την κα Μέτσολα, η οποία μισή ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συζητήσαμε και το μεταναστευτικό και ένα από τα ζητούμενα είναι το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αυτονομία, τι σημαίνει να έχει ένα αμυντικό βραχίονα. Πώς θα αντιμετωπίσουμε κινητοποιήσεις αγροτών που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα εκφράζοντας πολλά αιτήματα που είναι δίκαια σχετικά με την ταχύτητα που μεταβαίνει ο πρωτογενής τομέας στην πράσινη μετάβαση, είπε κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις Μέτσολα

Υπάρχουν ελάχιστα καλύτερα μέρη από την Ελλάδα για να βρεθεί κανείς

Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ για τη δέσμευσή σας και την αφοσίωση σας

Πετύχατε την έξοδο από την επιτήρηση εν μέσω κρίσεων και πολέμων

Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία

Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαϊκή κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό επιμείναμε να υπάρχει μια έκφραση που αφορά όλα τα κράτη μέλη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πολιτικοποιήσουμε τέτοια ζητήματα.

Χαιρετίζω τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας

Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. Ήταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 12:00 η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ενώπιον πέντε κοινοβουλευτικών επιτροπών: την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Θέμα της ομιλίας της «η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωεκλογών (The EU ahead of the European Elections)».

Η κα Μέτσολα θα συναντηθεί με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Μεσοπρόθεσμο: Αύξηση στο όριο δαπανών «ψαλιδίζει» τα περιθώρια για έκτακτες παροχές

Τα τρακτέρ, ο Επίτροπος, ο Τσίπρας με την Ολγα και ο «γιδοβοσκός», η μάχη για δύο του ΣΕΒ, η CVC και η Nova, ένα deal και μια δημοπρασία στον Τύπο

«Γεωργική Α.Ε.»: Βγαίνουν στο σφυρί οι εγκαταστάσεις στον Αλμυρό (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ