Πολιτική

Στοχευμένη μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα εξετάζει το Μαξίμου – Από τι θα κριθεί

  • newsroom


H κυβέρνηση δεν μελετά μια οριζόντια μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα - Εφόσον η σκέψη αυτή υλοποιηθεί, θα πρόκειται, όπως λέει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, για πολύ στοχευμένη κίνηση για βασικά τρόφιμα

Τις σκέψεις της κυβέρνησης για ακόμα πιο ουσιαστική παρέμβαση κατά της ακρίβειας, ακόμα και με μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, αποκάλυψε χθες το απόγευμα, στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε, έτσι, «φωναχτά» τις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των πολιτών κόντρα στον εισαγόμενο πληθωρισμό, τηρουμένων πάντα των δημοσιονομικών ισορροπιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η κυβέρνηση δεν μελετά μια οριζόντια μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα. Εφόσον η σκέψη αυτή υλοποιηθεί, θα πρόκειται, όπως λέει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, για πολύ στοχευμένη κίνηση για βασικά τρόφιμα. Για τρόφιμα, δηλαδή, ευρείας κατανάλωσης, που αποτελούν πρωταρχική ανάγκη για το «καλάθι της νοικοκυράς». Έτερη κυβερνητική πηγή προσθέτει, παράλληλα, στο protothema.gr ότι, εφόσον το μέτρο προχωρήσει, είναι άκρως πιθανό η μείωση να αφορά συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr