Πολιτική

Θέμα ωρών η ανακοίνωση – «χρυσή τομή» για τις Εκκλησίες

  • Φώφη Γιωτάκη


Οι ειδικοί της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας έχουν αναλάβει να καταλήξουν σε ένα «δια ταύτα» μετά και τις αντιδράσεις κληρικών για το μέτρο των εννέα ατόμων στις εκκλησίες

Σε αναζήτηση της «χρυσής τομής» για τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των εορτών φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Εν αναμονή δε της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι ειδικοί της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας έχουν αναλάβει να καταλήξουν σε ένα «δια ταύτα» μετά και τις αντιδράσεις κληρικών για το μέτρο των εννέα ατόμων στις εκκλησίες (25 σε μητροπολιτικούς ναούς) στη λειτουργία των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχαν στείλει στις 7 Δεκέμβρη νέα επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να επανεξετάσει το ζήτημα που αφορά στο κλείσιμο των ναών, τονίζοντας ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης για την μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Μάλιστα τα μέλη του ΔΙΣ επικαλούνταν και τις διαμαρτυρίες από την πλευρά των πιστών.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι είναι θέμα ωρών πλέον η ανακοίνωση από τους ειδικούς του νέου πλάνου για τα μέτρα που θα ισχύσουν και θα αφορούν στις Εκκλησίες.

Υπογραμμίζουν δε ότι η συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο  έγινε σε θερμό κλίμα, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, κι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμποντας στις αποφάσεις των ειδικών, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα τις ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. Τι σημαίνει αυτό; Ένα από τα ενδεχόμενα  που ακούγονται δεν αποκλείει το άνοιγμα των εκκλησιών για ατομική λατρεία για το διάστημα των εορτών, τη δυνατότητα διπλών λειτουργιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων καθώς και της Πρωτοχρονιάς και την αύξηση των αριθμού των πιστών εντός των ναών.

Διαβάστε ακόμη: 

Πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και τον Ιανουάριο

Κωδικός «Λευκός Χρυσός»: Γιατί ο Πάνος Γερμανός θα επενδύσει 200 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών λιθίου

Ο «πόλεμος» με το click away – Η απάντηση Μητσοτάκη το βράδυ στη Bουλή

Απόρρητο Απόρρητο