Απαντήσεις για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών έδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στην Βουλή αναφέροντας πως η διαμόρφωση του χώρου έγινε από το συντονιστικό όργανο μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχειρούσε στο σημείο.

«Οι ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο το κάνω και τώρα», είπε ο κ. Τριαντόπουλος απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα που κάλεσε τον υπουργό να δώσει εξηγήσεις για το μπάζωμα. «Οι αρμόδιοι του Συντονιστικού μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής προχώρησαν στην διαμόρφωση του χώρου μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες και να εντοπιστούν τα θύματα. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις επιχειρησιακές ανάγκες. Όχι με εντολές.

Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους και να προχωρήσουν την έρευνα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες οικογενειών. Τίποτα περισσότερο», συνέχισε ο υφυπουργός.

Απαντώντας παράλληλα σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για την διαμόρφωση του χώρου είπε «Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοιες αρμοδιότητες. Δεν συμμετείχα καν στο συντονιστικό. Δεν αναφέρομαι στο εξώδικο του κ. Αγοραστού άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν. Τα λέω όλα αυτά με σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στην δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα . Μέλημα μας το ποτέ κάνα να γίνει πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη (γράφημα)

Deutsche Bank: Το ΧΑ παραμένει μπροστά από όλη την Ευρώπη σε απόδοση (πίνακες)

Eurobank: Ενέργεια και τουρισμός μείωσαν το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο το 2023 (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ