Πολιτική

Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων

  • newsroom


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων

Ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή εξασφάλισε το νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών άσκησης οικονομικής δραστηριότητας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε τους απλούς ανθρώπους που προσέρχονται για κάποια συναλλαγή τους με το Δημόσιο στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη. Εμείς ονειρευόμαστε ένα κράτος που ο πολίτης θα βρίσκει γρήγορα το δίκιο του στο ελληνικό κράτος, δεν θα ταλαιπωρείται, θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, με διαφάνεια και με όση το δυνατό λιγότερη γραφειοκρατία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε ότι «κάθε γραφειοκρατικό στάδιο που είναι πολυτέλεια και μπορεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, παρακολουθεί και την πορεία έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι «σφιχτά» και εντός αυτών των προθεσμιών οφείλουν να κινούνται τα υπουργεία, τα οποία στην περίπτωση που καθυστερήσουν, δέχονται αυτομάτως και τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Grab: Η ιστορία πίσω από το startup των $40 δισ. και το μεγαλύτερο SPAC όλων των εποχών

 

Απόρρητο Απόρρητο