Επιχειρήσεις

ΔΕΔΔΗΕ: Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

  • newsroom


Επίδομα επιφυλακής για τους εργαζόμενους στην περιφέρεια και επίδομα 5% στον βασικό μισθό για τους εναερίτες, που δίνει οριστική λύση σε μια εκκρεμότητα που υπάρχει από το 1995

Υπεγράφη σήμερα η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας (2021-2024) για τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ, μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

«Με τη νέα σύμβαση επιλύονται ζητήματα του παρελθόντος και αντιμετωπίζονται νέα. Πάντως, αν και δεν επιλύεται το σύνολο των προβλημάτων, το “συνολικό άθροισμα” είναι θετικό και η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία-μέλη της, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαντλητικό διάλογο, θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική διευθέτησή τους», επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ.

Μάλιστα, σημειώνει ιδιαιτέρως το επίδομα 5% στον βασικό μισθό για τους εναερίτες, που δίνει οριστική λύση σε μια εκκρεμότητα που υπάρχει από το 1995, και το επίδομα επιφυλακής για τους εργαζόμενους στην περιφέρεια.

Τέλος, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν, καθώς και για το πνεύμα συνεργασίας και τον εποικοδομητικό τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε τα διάφορα θέματα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, δημιουργώντας συνθήκες εμπέδωσης της εργασιακής ειρήνης.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

BlackRock: Αύξηση 16% στα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021

Grab: Η ιστορία πίσω από το startup των $40 δισ. και το μεγαλύτερο SPAC όλων των εποχών

 

Απόρρητο Απόρρητο