Κι όμως, υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι για να στεφθείτε δισεκατομμυριούχος. Ο πρώτος, είναι να κληρονομήσετε την περιουσία ενός super rich. Σύμφωνα με την περσινή λίστα Forbes 400, περίπου το 30% των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ κληρονόμησαν τα δισεκατομμύρια που έχουν σήμερα, στην κυριότητά τους.

Ένας ακόμη, τρόπος είναι… ο γάμος με έναν ή μία δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν τουλάχιστον, 735 δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ήδη, παντρεμένοι. Υπάρχουν ωστόσο, και οι… διαζευγμένοι.

Όμως, ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να κερδίσει κανείς δισεκατομμύρια χρημάτων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, το 70% των super rich δημιούργησαν από το μηδέν την αμύθητη περιουσία τους.

Πώς να αποκτήσετε δισεκατομμύρια δολάρια;

Εκτός φυσικά, από εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, να κερδίσετε το τζόκερ, δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος από τη μία μέρα στην άλλη, ειδικά, εάν η μόνη πηγή εσόδων είναι ο μισθός.

Ακόμη και άτομα που λαμβάνουν αμοιβές που «ζαλίζουν», όπως ο πρώην σούπερ σταρ του NFL, Τομ Μπρέιντι, θα χρειαζόντουσαν πολλά χρόνια για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Συνεπώς, ο τρόπος για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος είναι να κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων.

Για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχουν τη μορφή μετοχών (ιδίων κεφαλαίων) σε εταιρείες ή μετοχές συνεργασιών (hedge funds ή private equity funds, για παράδειγμα) ή συμφωνίες αδειοδότησης (όπως η συμφωνία του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Τζόρνταν με τη Nike).

Ο Γουόρεν Μπάφετ για παράδειγμα, αμείβεται με μόλις, 100.000 δολάρια το χρόνο από την Berkshire Hathaway. Ο πλούτος του προέρχεται από τη μετοχή της Berkshire που αγόρασε και κατέχει – ένα μερίδιο που, τις τελευταίες έξι δεκαετίες, έχει αυξηθεί σε αξία από μια επένδυση 450.000 δολαρίων σε περίπου 122 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Δημιουργήστε ή αγοράστε κάτι και κάντε το να αξίζει δισεκατομμύρια

Πολλές εταιρείες οι οποίες στην αρχή, ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό κατέληξαν να δημιουργήσουν δισεκατομμυριούχους, όπως οι Tesla, Microsoft, Oracle, Google, Facebook, κ.ά.

Όταν ξεκινάτε ή αγοράζετε μια εταιρεία, το κλειδί είναι να έχετε υπομονή και επιμονή. Η τύχη επίσης, βοηθάει – πολύ. Ο Μαρκ Κιούμπαν δήλωσε πρόσφατα ότι το να γίνεις δισεκατομμυριούχος είναι θέμα τύχης. Άλλοι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι δίνουν έμφαση στην συνεχή προσπάθεια και την αφοσίωση. Η ζωή στις ΗΠΑ, με τον μεγάλο αριθμό δισεκατομμυριούχων, διευκολύνει και αυτή, τη διαδικασία.