Το θέαμα μιας παρέας φίλων που παίζουν μαζί ένα παιχνίδι δεν περιορίζεται πλέον στους συνταξιούχους. Οι νέοι ανακαλύπτουν ξανά το το Trivial Pursuit και το σκάκι, και τα μπαρ αγκαλιάζουν μια μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ευκαιρία: Τη δημιουργία μιας κοινότητας μεταξύ των πελατών τους

Πριν από λίγους μήνες, ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Joe Weisenthal, θρηνούσε χιουμοριστικά στην πλατφόρμα X : «Όλοι οι κουλ άνθρωποι της Νέας Υόρκης παίζουν σκάκι αργά το βράδυ στα μπαρ τώρα. Άγριες εποχές».

Η ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία διαφόρων ανθρώπων που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από σκακιέρες, άνοιξε μια μικρή συζήτηση και προκάλεσε περισσότερα από 300 σχόλια, όπου ο κόσμος ήταν κυρίως υπέρ αυτής της ασχολίας. «Πού είναι αυτό;» ρώτησε κάποιος. «Είναι το μόνο μπαρ στο οποίο θα ήθελα να πάω αυτή τη στιγμή».

Αν οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη συνεχίζουν να πηγαίνουν να κλαμπ μέχρι πρωίας, ωστόσο είναι όλο και πιο συνηθισμένη η εικόνα ανθρώπων αργά το βράδυ που καταναλώνουν μπίρες, κοκτέιλ και χυμούς παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, μεταδίδει η el pais. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα μπαρ. Τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν εισβάλει σε χώρους όπου πριν από μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο. Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε ένα βίντεο TikTok με μια ομάδα νέων που έπαιζε Κατάν πριν από μια συναυλία.

Αυτά δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, αλλά απόδειξη ότι τα παραδοσιακά παιχνίδια έχουν καθιερωθεί ως επιλογή ψυχαγωγικής δραστηριότητας μεταξύ ατόμων ηλικίας 20 και 30 ετών, κάτι που λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν. Μας λένε για νεαρούς απορροφημένους στις οθόνες που τελικά θα έχαναν κάθε ανθρώπινη επαφή, αλλά, ξαφνικά, ένα μάτσο παιδιά κάτω των 20 ετών κάθονται σε ένα τραπέζι ενός μπαρ, ένα από αυτά βγάζει μερικές κάρτες από το σακίδιό του και όλοι αρχίζουν να παίζουν.

Πλέον πολλές επιχειρήσεις παρέχουν επιτραπέζια παιχνίδια στους θαμώνες, όπως ακριβώς διαθέτουν σύνδεση Wi-Fi.

Διαβάστε ακόμη:

Η ακρίβεια αλλάζει ξανά τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων – Τέλος στα… γεμάτα καλάθια

Ελληνική οικονομία: Τα «κλειδιά» για υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

Εξπρές χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και σε όσους ρυθμίζουν χρέη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ