Αυτοκίνητο

Apple Car: Το σχέδιο για να κυκλοφορεί στους δρόμους πλήρως αυτόνομο

  • newsroom


Φαίνεται πως επικράτησαν οι εσωτερικές φωνές που θέλουν το Apple Car να κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση – Πότε προβλέπεται το λανσάρισμα;

Πολλά ακούμε και ελάχιστα βλέπουμε σχετικά με το αυτοκίνητο της Apple, που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις αστικού μύθου – σαν το… Τέρας του Λόχνες.

Η φημολογία, ωστόσο, σχετικά με το Apple Car συνεχίζει να κυριαρχεί στη διεθνή ειδησεογραφία, με πληθώρα δημοσιογράφων να επιχειρεί να διαλευκάνει το τοπίο.

Το μοντέλο αυτή τη στιγμή έρχεται ξανά στην επιφάνεια από το Bloomberg, που αναφέρει πως η Apple είναι έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέλιξης, επαναπροσδιορίζοντας το τι… ζητά από το παρθενικό της τετράτροχο προϊόν.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι άνθρωποι του τεχνολογικού κολοσσού αμφιταλαντεύονταν μεταξύ της ενσωμάτωσης συστημάτων «περιορισμένης αυτόνομης οδήγησης» και τεχνολογιών που θα καθιστούν το μοντέλο πλήρως αυτόνομο.

Μετά από κύκλους διαβουλεύσεων, η εταιρεία μάλλον κατέληξε στο δεύτερο σενάριο, ήτοι σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, ή ακόμα και επιπέδου 5, όπου το Apple Car θα κινείται πλήρως αυτόνομα από την αρχή μέχρι και το τέλος της διαδρομής, ενώ οι επιβάτες θα έχουν μηδενική συμμετοχή στην οδηγική διαδικασία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Apple, τα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης (όπου ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι) δεν θα βοηθούσαν το προϊόν της να ξεχωρίζει από τις ανταγωνιστικές προτάσεις, οι οποίες αυξάνονται ταχύτατα.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto