Τεχνολογία

Apple: Ποια πατέντα κατοχυρώνει – Από τι θα μας απαλλάξει (pics)

  • newsroom


Η εταιρεία δημιούργησε κάποιου είδους εικονική πραγματικότητα με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζεται με το κάθισμα και δημιουργεί ένα περιβάλλον που εξαλείφει το αίσθημα της ζαλάδας

Πόσοι δεν έχετε νιώσει ζαλάδα ή γενικά κάποιου είδους αδιαθεσία κάθε φορά που χαζεύετε το smarthone ή διαβάζετε κάτι στη θέση του συνοδηγού;

Η Apple φαίνεται πως βρήκε τη λύση σε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, με μία απλή λύση που προϋποθέτει μία σύγχρονη τεχνολογία.

Μάλιστα κατοχύρωσε τη σχετική πατέντα στις αμερικάνικες αρχές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και την προορίζει σίγουρα τόσο για το δικό της Apple Car (που αργεί ακόμα), όσο και για άλλα μοντέλα που θα θελήσουν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα σχέδια που διέρρευσαν στις ΗΠΑ, η Apple δημιούργησε κάποιου είδους εικονική πραγματικότητα με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζεται με το κάθισμα και δημιουργεί ένα περιβάλλον που εξαλείφει το αίσθημα της ζαλάδας κατά την κίνηση του αυτοκινήτου.

Θα μπορείς δηλαδή όταν αυτό το περιβάλλον 4D βρίσκεται σε λειτουργία να διαβάσεις ή να δεις ένα βίντεο χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες.

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να λειτουργήσει με το κάθισμα ρυθμισμένο σε συγκεκριμένες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με κλίση προς τα πίσω.

Θα αναρωτηθεί κανείς πόσο συχνά ο συνοδηγός ρίχνει την πλάτη του καθίσματος. Και όμως, με την αυτόνομη οδήγηση προχωρημένου επιπέδου να βρίσκεται προ των πυλών, όχι μόνο ο συνοδηγός αλλά και ο οδηγός θα μπορούν να ξεκουράζονται διαβάζοντας κάτι και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο να ακολουθεί τον προορισμό του.

Η Apple δεν σκοπεύει να κρατήσει την πατέντα για τον εαυτό της ή μονάχα για τα δικά της αυτοκίνητα αλλά να τη μοιραστεί με τις υπόλοιπες εταιρείες που θα τους φανεί χρήσιμο και θα κληθούν βέβαια να το εξαγοράσουν.

To newsauto θυμίζει πως πριν από μερικά χρόνια η Citroen είχε επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο με τα ειδικά γυαλιά που μπορούσαν να εξαλείψουν το πρόβλημα της ναυτίας, και τα οποία δεν είχαν τρομερή επιτυχία για αυτό και δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Έξοδος από τη «σκληρή» εποπτεία σε 100 ημέρες – Τι αλλάζει

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Κάλεσμα Ανδρουλάκη σε συστράτευση – Να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε (vid)

Δήμος Αθηναίων: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση – Ιστορική μέρα για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό (pics)