search icon

Αυτοκίνητο

Η Toyota θα μειώσει την παραγωγή έως και 20% το επόμενο τρίμηνο

Η Toyota θα μειώσει την εγχώρια παραγωγή για να μειώσει την πίεση στους προμηθευτές που αντιμετωπίζουν ελλείψεις ημιαγωγών και άλλων ανταλλακτικών.

Η Toyota έχει πει στους προμηθευτές ότι θα μειώσει την εγχώρια παραγωγή έως και 20% σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο για τρεις μήνες από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, προκειμένου να αφαιρέσει ένα μέρος της πίεσης στους προμηθευτές που εξακολουθούν να παλεύουν με ελλείψεις σε ημιαγωγούς και άλλα ανταλλακτικά.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να περιορίσει την εγχώρια παραγωγή κατά περίπου 20% τον Απρίλιο, περίπου 10% τον Μάιο και περίπου 5% τον Ιούνιο από το προηγούμενο σχέδιό της, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη με μέλη του συνδικάτου ότι οι προμηθευτές θα «εξαντληθούν» αν δεν υπάρξει ένα σωστό σχέδιο παραγωγής.

Είπε ακόμα ότι το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο θα είναι «μια σκόπιμη περίοδος χαλάρωσης» κατά τη διάρκεια της οποία θα προτεραιοποιηθούν η  ασφάλεια και η ποιότητα στην παραγωγή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Toyota, η προσπάθεια αντανακλά την πρόθεση της εταιρείας να μοιραστεί έγκαιρα πληροφορίες με τους προμηθευτές, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την παραγωγή τους.

Παρά τη μείωση, η Toyota ανέφερε ότι το επίπεδο παραγωγής από τον Απρίλιο και μετά θα εξακολουθήσει να είναι υψηλό, καθώς ένα αρχικό σχέδιο είχε ήδη ενσωματώσει την ανάγκη να αναπληρωθεί η χαμένη παραγωγή της προηγούμενης περιόδου.

Η Toyota σχεδιάζει να παράγει 11 εκατομμυρία αυτοκινήτα το οικονομικό έτος  2022, εφόσον μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια ημιαγωγών, μια παραγωγή που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα αποτελεί ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: 

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή στους δικαιούχους

UBS: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης

Λιγνίτης σε γυναικεία ελληνικά χέρια κόντρα στην ενεργειακή κρίση 

Exit mobile version