search icon

Αυτοκίνητο

Μήνυση κατά της Τesla για έναν «τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη»

Οχήματα του εν λόγω μοντέλου φέρονται να σταματούν ξαφνικά μπροστά σε ανύπαρκτα εμπόδια, όπως υποστηρίζει στην αγωγή του ένας Καλιφορνέζος ιδιοκτήτης

Ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3 από την Καλιφόρνια υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας του Έλον Μασκ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετώπιζε προβλήματα με το όχημά του, προτρέποντας μάλιστα κι άλλους ιδιοκτήτες Tesla που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, να καταθέσουν συλλογική αγωγή.

Οχήματα του εν λόγω μοντέλου φέρονται να σταματούν ξαφνικά μπροστά σε ανύπαρκτα εμπόδια, με τον μηνυτή να κάνει λόγο για έναν «τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη».

Σύμφωνα με την αγωγή του Jose Alvarez Toledo από το Σαν Φρανσίσκο, που παρουσιάζει το Reuters, η Tesla έσπευσε να διαθέσει στην αγορά τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι ασφαλής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος βοηθού οδηγού που η εταιρεία ονομάζει Autopilot ή Full Self-Driving, και του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης.

«Όταν εμφανίζεται το ελάττωμα της ξαφνικής ακούσιας πέδησης, μετατρέπουν αυτό που υποτίθεται ότι είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας σε έναν τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη», αναφέρει η αγωγή  η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας περιφέρειας της Καλιφόρνιας.

Σκοπός του ενάγοντος είναι να αποκτήσουν το καθεστώς συλλογικής αγωγής όλοι οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές ενός Tesla στις ΗΠΑ που παρουσιάζει το ελάττωμα του ξαφνικού ακούσιου φρεναρίσματος. Να σημειωθεί ότι η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για δελτία ενέργειας και blackouts (πίνακες)

«Δεν παραβιάζουμε κανέναν νόμο», απαντούν οι πλοιοκτήτες για τη στοχοποίησή τους

Γιατί οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα έχουν φθάσει (ξανά) στο 4%

Exit mobile version