Αυτοκίνητο

Όμιλος VW: Έρχονται γιγαντιαίες επενδύσεις αλλά και διοικητικές εξελίξεις

  • newsroom


Το VW Group προσπαθεί να επιταχύνει τον ενεργειακό του μετασχηματισμό μέσω μεγάλων επενδύσεων σε νέα εργοστάσια αλλά και ανακατατάξεων στην ηγετική πυραμίδα

Επένδυση ύψους 89 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα ανακοίνωσε ο όμιλος VW στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Planning Round 70″, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων με ορίζοντα το τέλος του 2026.

Βασικοί άξονες του στρατηγικού πλάνου είναι η ανασύνταξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και της μονάδας του Ανόβερο.

Στο Βόλφσμπουργκ θα παράγεται από το 2026 και η ηλεκτρική ναυαρχίδα του brand που θα «ακούει» στο όνομα Project Trinity και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στους τομείς της φόρτισης, της αυτονομίας και της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Μέρος της επένδυσης θα αφορά την αναδιάρθρωση μιας υπάρχουσας γραμμής συναρμολόγησης ώστε να γίνει συμβατή με τις ανάγκες κατασκευής του VW ID.3 από το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσώρας το μοντέλο παράγεται αποκλειστικά στο Zwickau, το οποίο σύντομα θα αδυνατεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Ο όμιλος VW παράλληλα, ετοιμάζει μια πρόσθετη παραγωγική μονάδα στο Βόλφσμπουργκ, με ορίζοντα το 2030.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto