Αυτοκίνητο

Online ακινησία: Πρόστιμο 10.000 ευρώ για τις πινακίδες στο όχημα

  • newsroom


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε έναν online Οδηγό με 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εφαρμογή MyCar

Έναν online οδηγό για τις ακινησίες των αυτοκινήτων εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να επιλύσει κάθε πιθανή απορία που μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ή τους κατόχους οχημάτων που θέλουν να τα θέσουν σε ακινησία.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι περίπου 140.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά ενώ συνολικά φαίνεται ότι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους την τελευταία 10ετία.

1.Θέλω να θέσω το όχημα μου σε ψηφιακή ακινησία. Τι πρέπει να κάνω;

Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet. Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία. Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto