Λόγω έλλειψης microchip παγκοσμίως, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Αϊζεναχ, στη Θουριγγία, για τους επόμενους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα και για τους 1.300 εργαζόμενους προβλέπεται βραχυχρόνια εργασία, δήλωσε εκπρόσωπος της Opel.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σε αυτή την «έκτακτη και αβέβαιη κατάσταση», η μητρική εταιρεία Opel Stellantis σχεδιάζει προσαρμογές στην παραγωγή.

Η Opel κατασκευάζει το SUV Grandland X στο εργοστάσιο του Αϊζεναχ και η παραγωγή του μοντέλου αυτού θα πρέπει να επαναληφθεί πάντως στις αρχές του 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι αλυσίδες εφοδιασμού.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση Automobilwoche, οι εργαζόμενοι ζητούσαν εδώ και καιρό χωρίς να εισακουστούν, να κατασκευάζονται και άλλα μοντέλα Opel στο εργοστάσιο του Αϊζεναχ.

Το Grandland X κατασκευάζεται επίσης στο πρώην εργοστάσιο της Peugeot στο Σοσό της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Fitch Ratings: Στο +6% η ελληνική οικονομία το 2021 – Ποιους κινδύνους «βλέπει» 

Σε υψηλό 13 ετών ο πληθωρισμός – Στη δίνη του ενεργειακού κόστους η Ευρωζώνη 

Brexit: Αυτές είναι οι αλλαγές στα ταξίδια προς Βρετανία από σήμερα