Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla δήλωσε ότι αναζητά άτομα που θα καταγράφουν «υψηλής ποιότητας δεδομένα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των επιδόσεων των οχημάτων μας» για ένα τρίμηνο διάστημα, σύμφωνα με μια σειρά από αγγελίες εργασίας στον ιστότοπο καριέρας της που ανέβηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η θέση περιλαμβάνει ημερήσιες και νυχτερινές βάρδιες.

Η Tesla έχει προσλάβει και στο παρελθόν οδηγούς δοκιμών. Ωστόσο, το κύμα των νέων καταχωρίσεων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θέλει να βασιστεί περισσότερο στις εσωτερικές δοκιμές και όχι στα δεδομένα από τους ιδιοκτήτες της Tesla, στα οποία έχει βασιστεί για να βοηθήσει στη δοκιμή λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του beta προγράμματος Full Self-Driving, σε πραγματικό χρόνο.

Η Tesla χρησιμοποιεί ορισμένους δοκιμαστικούς οδηγούς για να βελτιώσει τη λειτουργία υποβοήθησης οδηγού Autopilot και το λογισμικό beta Full Self-Driving. «Οι οδηγοί δοκιμών για την εταιρεία συνήθως οδηγούν Tesla που έχουν εξοπλιστεί με μια σειρά από αισθητήρες», δήλωσε στο παρελθόν στο Insider ο Τζον Μπερνάλ, πρώην οδηγός δοκιμών για την αυτοκινητοβιομηχανία. «Οι οδηγοί συχνά εκτελούν επανειλημμένα σενάρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στο λογισμικό Full Self-Driving της Tesla, όπως αριστερές στροφές ή ασυνήθιστες διασταυρώσεις», δήλωσε ο Μπερνάλ. Στη συνέχεια, τα δεδομένα εξετάζονται και επισημαίνονται από τους υπεύθυνους για την επισήμανση των δεδομένων στα εργοστάσια της Tesla.

Η θέση δεν απαιτεί πτυχίο, αλλά ορίζει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν «καθαρό μητρώο οδήγησης, ασφαλείς συνήθειες οδήγησης και τουλάχιστον 4 χρόνια εμπειρίας οδήγησης με άδεια», σύμφωνα με την αγγελία εργασίας.

Η Tesla διαθέτει ρόλους σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις, όπως το Όστιν του Τέξας, το Ντένβερ του Κολοράντο και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο ρόλος πληρώνεται από 18 έως 48 δολάρια την ώρα και περιλαμβάνει παροχές, σύμφωνα με την αγγελία εργασίας στο LinkedIn για τον ρόλο στο Μπρούκλιν. Ο νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης απαιτεί από τις εταιρείες να δημοσιεύουν τις προσδοκίες μισθού σε κάθε αγγελία για έναν ρόλο.

Η Tesla έχει δεχθεί στο παρελθόν πυρά για τα δεδομένα που φέρεται να έχει συλλέξει από τους ιδιοκτήτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία χτυπήθηκε από ομαδική αγωγή από ιδιοκτήτες Tesla, αφού το Reuters ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της Tesla είχαν πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο που είχαν καταγραφεί από κάμερες που χρησιμοποιούνταν για τα προγράμματα υποβοήθησης οδήγησης της Tesla, και μερικές φορές μοιράζονταν και αστειεύονταν για το υλικό αυτό εσωτερικά.

Η Tesla δεν σχολίασε το θέμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΤ: Έρχεται και νέα αύξηση στα επιτόκια – Επενδυτές και αναλυτές βλέπουν «ταβάνι» στο 4% (πίνακες)

Στην κούρσα για την εξαγορά της Κωτσόβολος μπαίνει η ΔΕΗ

Για insider trading κατηγορείται ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Τότεναμ – Η ερωμένη στην Κορέα και οι… πιλότοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ