Το προφίλ που κόστισε 600 (ζεστά χιλιάρικα), το σφύριξα κι έληξε του Στάσση και το πικρό σοκολατάκι της Μαντάμ Leonidas ///


-Χαίρετε, ετεροχρονισμένο κουσομπολιό αλλά καλό τώρα που “σκαλίζονται” σιγα σιγά τα κιταπια του Ελλάκτωρα από τη νέα διοίκηση, αποκαλύπτεται οτι ο Σάκης Κ. αυτό το αρχοντόπουλο ξόδεψε περί τις 600.000 ευρώ σε δημόσιες σχέσεις μέσα σε 45 ημέρες το τελευταίο διάστημα πριν “πάρει πόδι” απο την εταιρία. Ναι μάλιστα καλά διαβάζετε το νούμερο, 600 ζεστά για να βλέπει τον εαυτό του να… αποθεώνεται δημοσίως παρά το γεγονός οτι όλοι (μα όλοι, ακόμη και αυτοί που τον αποθέωναν) ήξεραν οτι μετράει μέρες στη διοίκηση της εταιρίας. Αυτός, αυτός, αυτός είναι αρχηγός κι όχι ο τσίγκουναρος, ο παλιοολλανδός!

– H στήλη ακούει οτι ως νέος Πάνος Κιάμος, ο Γ. Στάσσης τραγουδά “σφυριξα κι έληξε” για τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ. Στην αγορά λένε πως όπου από τη στιγμή που η ΔΕΗ αποφάσισε να πουλήσει το 49% κι όχι το 51%, όλοι οι οperators πεταξαν λευκή πετσέτα κι αποχώρησαν, με την αγορά να θεωρεί δεδομένο πως το μειοψηφικό ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ θα παιχτεί (και θα καταλήξει) μεταξύ δύο μεγαθήριων της διεθμούς αγοράς: της ΚΚR και την Mcquarie Infrastructure. Ποιός είπε οτι ο μέγεθος δεν μετράει;

-Κι επειδή το μέγεθος μετράει, όσοι της δουλειάς ανησύχησαν την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της συμμετοχής του ομίλου Μυτιληναίου στους πλειστηριασμούς των ακινήτων της Εktasis, μπορούν να ηρεμήσουν. Δεν μπαίνει ο όμιλος στο real estate development. Ακίνητο για να οικοδομήσει νέα γραφεία κοντά στα υφιστάμενα ψάχνουν… γιατί δεν χωράνε πια.

-Γύρω στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το project Frontier της Εθνικής Τράπεζας που είναι κόκκινα δάνεια (κυρίως στεγαστικά) ύψους 6,1 δισ. Οσον αφορά το project IRIS της Τράπεζας Πειραιώς (53.000 δάνεια με ύψους 1,7 δισ.) πέρασε στην Intrum έναντι τιμήματος 37,35 εκατ. με την EBRD να συμμετέχει στο deal βάζοντας στο τίμημα τα 10,65 εκατ.

-Eκτός από τα “κόκκινα δάνεια” και τη ναυτιλία, η οικογένεια Στέγγου έχοντας “τσεπάτα” περί τα 100 εκατ. ευρώ από την πώληση του Πόρτο Καρράς, αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες και στην ενέργεια. Έχει ήδη αναθέσει στην Grant Thorton την εξεύρεση προς πώληση assets στον χώρο των ΑΠΕ. Βέβαια μαζί με τους Στέγγους ψάχνουν και πολλοί άλλοι με πιο βαθιές τσέπες αφού ο κλάδος είναι πλέον “καυτός”.

-Ούτε ένα μήνα δεν πρόλαβαν να «ζεστάνουν» την καρέκλα τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Apivita τα «φρέσκα» μέλη που μπήκαν μετά την παραίτηση του Νίκου Κουτσιανά και των εναπομεινάντων της «παλιάς φρουράς», γεγονός που σηματοδοτεί τον πλήρη «απογαλακτισμό» της εταιρίας φυτικών καλλυντικών από την οικογένεια των ιδρυτών. Φυσική εξέλιξη καθώς η εταιρία βέβαια έχει περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια των Ισπανών, -Καταλανών για την ακρίβεια-, του ομίλου Puig. Στις 23 Δεκεμβρίου «εξήλθαν» από το ΔΣ ο Νίκος Κουτσιανάς μαζί με τον δικηγόρο Στάθη Ποταμίτη και τον Νικόλαο Ξύδη. Τότε εισήλθαν στο Δ.Σ. της Apivita «σε αντικατάσταση των ανωτέρω και για το υπόλοιπο της θητείας τους ήτοι μέχρι 04/09/2022», ο Γάλλος Benoit Francois Jacques Marie Ode, ο Ισπανός Miguel Andres Sterba και η Αφροδίτη Κανελλοπούλου. Στις 15 Ιανουαρίου όμως, ο Γάλλος, η Κανελλοπούλου, καθώς και η «προυπάρχουσα» Άννα Μαντά παραιτήθηκαν και αποφασίστηκε η μη αντικατάστασή τους. Έτσι το Δ.Σ. από 7 μέλη που είχε θα συνεχίσει με τετραμελή σύνθεση στην οποία ουδείς είναι Έλληνας…

-Δεν έχει τέλος η περιπέτεια της Βασιλικής Κεστεκίδου έκ των βασικών μετόχων και ιθυνόντων της φημισμένης πολυεθνικής σοκολατοποιίας Leonidas, με τα «κόκκινα» δάνεια. Παρά τη διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική της θέση, δάνεια που ελήφθησαν στο παρελθόν δεν αποπληρώθηκαν. Ετσι αρχικά βγήκε σε πλειστηριασμό μια ολόκληρη πολυκατοικία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Μετά, πήρε σειρά μια ημιτελής βίλα στο Λαγονήσι, εμβαδού 1653 τ.μ. σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων πάνω στην παραλιακή προς την πλευρά της θάλασσας. Βγήκε στο «σφυρί» τρεις φορές, αρχικά στα 6 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια και κατόπιν προσφυγής, το αρχικό τίμημα ανέβηκε στα 10,5 εκατ. ευρώ, αλλά η συνέχεια «αγνοείται»… και κανείς δεν γνωρίζει αν η βίλα παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας ή όχι. Τώρα στο στόχαστρο έχουν μπει δύο διαμερίσματα. Το ένα στο Κολωνάκι, γωνία Λυκαβηττού και Σκουφά, το οποίο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 25 Φεβρουαρίου με πρώτη τιμή 194.850 ευρώ, αλλά τη «γλίτωσε» τουλάχιστον προς το παρόν. Το «σφυρί» πήρε αναστολή και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το δεύτερο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, που κι αυτό έχει προγραμματιστεί για μέσα στο μήνα, αλλά ελέω lockdown θα πάει για αργότερα. Επισπεύδουσα και στις δύο περιπτώσεις πάντως είναι η do Value που έχει αγοράσει τα συγκεκριμένα κόκκινα δάνεια.

-Φημολογείται στην αγορά ότι παρά το lock down ο Απόστολος Βακάκης παραμένει σταθερός στις απόψεις του και στην πρόταση του για την επόμενη ημέρα: Να λειτουργούν τρεις μέρες την εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ και τις άλλες τέσσερις, της Κυριακής συμπεριλαμβανομένης, το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο