Η επανάσταση στην ενέργεια ξεκίνησε

Rokas Renewables: Συνεπής παρουσία στον κλάδο των ΑΠΕ με ήδη εγκατεστημένα 301,5 MW σε Ελλάδα και Κύπρο και δυναμικό come back με νέες επενδύσεις

  • newsroom


H εταιρεία αναπτύσσει, κατασκευάζει, και λειτουργεί έργα ΑΠΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια, υλοποιώντας παράλληλα αντίστοιχες υποστηρικτικές υποδομές, όπως οδικά και ηλεκτρικά δίκτυα

Στην αγορά της πράσινης ενέργειας επιστρέφει με ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχεδιασμό η Rokas Renewables, εξελίσσοντας την δυναμική της πορεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην χώρα μας.

Από τους πρωτοπόρους του κλάδου, εδώ και 25 χρόνια η εταιρεία αναπτύσσει, κατασκευάζει, και λειτουργεί έργα ΑΠΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια, υλοποιώντας παράλληλα αντίστοιχες υποστηρικτικές υποδομές (π.χ. οδικά και ηλεκτρικά δίκτυα).

Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών  μπορεί να «πάγωσε» την ανάπτυξη και κατασκευή νέων έργων, ωστόσο, η ολοκληρωτική στροφή προς στις ΑΠΕ αλλά και οι υψηλοί στόχοι που τέθηκαν από το  Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα «ανεβάζουν τις στροφές» στον τομέα της  παραγωγής καθαρής ενέργειας και επιταχύνουν τις επενδύσεις και για την Rokas Renewables.

Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί έργα συνολικής ισχύος 301,5 MW στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία στις Ανταγωνιστικές Διαδικασίες υποβολής προσφορών για έργα ΑΠΕ που προκήρυξε η ΡΑΕ, το 2019 και το καλοκαίρι του 2020, εξασφαλίζοντας την κατασκευή επιπλέον 134MW έως  το τέλος του 2022.

Η Rokas Renewables, στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις επενδύσεις της, αφού αυτές αποφέρουν έσοδα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και επιπλέον απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό αποκλειστικά από τις περιοχές που λειτουργούν οι υποδομές της.

H Rokas Renewables είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Iberdrola, ενός από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς Ομίλους παγκοσμίως, με ηγετική παρουσία στην αιολική ενέργεια.

Η Iberdrola έχει μακρά παράδοση στον κλάδο της ενέργειας με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί για τον διεθνή όμιλο ένα από τα σημαντικότερα οχήματα ανάπτυξης του, ενισχύει τη δέσμευσή του στην αξιοποίηση των καθαρότερων πηγών ενέργειας και υλοποιεί τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

White day

Η Rokas Renewables, σε πλήρη ταύτιση με τις αρχές του Ομίλου Iberdrola, συνδυάζει επιτυχώς τη διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία της ισπανικής μητρικής εταιρείας με τη δική της πρωτοπόρο παρουσία στην τοπική αγορά. Ως εκ τούτου, επιτυγχάνει την ανάπτυξη, την κατασκευή και την λειτουργία έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με υψηλή ποιότητα αλλά και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Απόρρητο Απόρρητο