search icon

Αγορές

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed

Αύριο Τετάρτη, η αμερικανική Fed αναμένεται να ανακοινώσει πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια. Οι αγορές αναμένουν μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης

Σε θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve και κάποια οικονομικά στοιχεία από την περιοχή της ευρωζώνης.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,33%. Ο ιαπωνικός Nikkei με άνοδο 0,07%, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,7%, παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική βιομηχανική δραστηριότητα σημείωσε συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,02% και ο τεχνολογικός Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,78%, καθώς οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 16,6% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,84%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shanghai Composite με άνοδο 0,90% ενώ νωρίτερα ο  Shenzhen Component σημείωνε άνοδο 0,73%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Wall Street οι μεγάλοι δείκτες σημείωσαν άνοδο παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση ισχυρών εταιρικών κερδών και ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Αύριο Τετάρτη, η αμερικανική Fed αναμένεται να ανακοινώσει πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια. Οι αγορές αναμένουν μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Διαβάστε ακόμη

Ντέιβιντ Σόλομον: Ο CEO της Goldman Sachs πήρε bonus 23 εκατ. δολάρια και κυκλοφορεί νέο… άλμπουμ

Το disaster story και το νέο σφυρί για την ιστορική Φιλκεράμ – Johnson

Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι, τα TikTok του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η προσφορά του ΠΑΟ και το ντέρμπι στον Κυπριώτη 

 

 

Exit mobile version