search icon

Αγορές

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές, παρά τα αδύναμα στοιχεία για το ΑΕΠ

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό της σε τουλάχιστον 27 χρόνια

Οι ασιατικές αγορές ανέκαμψαν από τις προηγούμενες αποκλίσεις για να κλείσουν υψηλότερα τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ που έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό της σε τουλάχιστον 27 χρόνια.

Ο Shangai κέρδισε 0,4% και ο Shenzen 1,4%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,22%, με την πόλη ακόμα σε αναταραχή εν μέσω αντιδράσεων για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης.

Ο νοτιοκορεάτικος KOSPI καταγράφει απώλειες 0,23%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei παραμένει κλειστός σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Το ΑΕΠ της Κίνας κατάγραψε ετήσια αύξηση 6,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2019 στα 45,09 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 6,56 τρισεκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Υπηρεσίας . Τα αποτελέσματα ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς η αύξηση του  ΑΕΠ βρίσκεται εντός του στόχου που έχει θέσει το Πεκίνο για την αύξηση του ΑΕΠ σε ποσοστό 6% – 6,5% για το 2019.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο το κινεζικό ΑΕΠ κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,2%, έναντι ετήσιας αύξησης 6,4% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την NBS. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η κινεζική οικονομία αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 27 ετών.

Exit mobile version