search icon

Αγορές

Άνοδος για τους δείκτες στη Wall Street

Δείγματα ανάκαμψης στη αγορά ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, που χαρακτηρίστηκε από έντονες εναλλαγές προσήμων.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει πάνω  από 300 μονάδες και παρουσιάζει άνοδο 1,31%,  στις 25.913,56 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,73% στις 7.900,63 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά, κατά 1,45% και βρίσκεται στις  2.888,97 μονάδες.

Η άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς οφείλεται κατά σημαντικό ποσοστό στην αναστροφή του κλίματος στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του δεκαετούς τίτλου αρχίζει να παρουσιάζει ανάκαμψη.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα  η Nvidia ανακοίνωσε υψηλότερες των εκτιμήσεων επιδόσεις για το τελευταίο της οικονομικό τρίμηνο, με τους επενδυτές να την «ανταμοίβουν» ανεβάζοντας τη μετοχή της κατά 5,4%. Ανοδικά κινήθηκε και η Advanced Micro Devices, ενώ η Deere, γνωστή για τα γεωργικά μηχανήματα που κατασκευάζει, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί αρχικά κατά 0,9% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους, ωστόσο γρήγορα γύρισε σε θετικό έδαφος κερδίζοντας 4% με την τιμή κοντά στα 150 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου κινείται ανοδικά κατά 0,59%, στα 54,79 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 1,03%, στα 1.515,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς τίτλου κινείται ανοδικά κατά 4,9 μονάδες βάσης στο 1,576%. Στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία του δολαρίου ως προς το ευρώ βελτιώθηκε σε 1,1097 δολάρια/ευρώ.

Exit mobile version