Σε θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σύντομα εμβόλια που είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,60% στις 391,94 μονάδες, με τις μετοχές τοτ τομέα ενέργειας να κερδίζουν 1,9% ενώ όλοι οι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 με άνοδο 0,43%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,68%, o γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,85%, o ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,92% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,77%.

Στο μεταξύ, έχουν αυξηθεί οι ελπίδες ότι αρκετά εμβόλια που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στα τελευταία στάδια των κλινικών δοκιμών, θα μπορέσουν να βγουν στην αμερικανική αγορά εντός του Δεκεμβρίου. Οι  Pfizer και BioNTech την Παρασκευή έκανα αίτηση για επείγουσα άδεια χρήσης από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιό τους.

Η βρετανική φαρμακευτική  AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδιάμεση ανάλυση των κλινικών δοκιμών έδειξε ότι το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 70% κατά του ιού.

Νωρίτερα οι μετοχές στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον κορωνοίό. Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης για την ευρύτερη περιοχή της Σεούλ και την ΝΔ περιοχής σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα αμερικανικά futures σημείωναν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά την άνοδο των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και σε διάφορες άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν εσχάτως 200.000 νέα κρούσματα, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι ειδικοί του χώρου της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο εορτασμός μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τα κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πιο φημισμένοι εμπορικοί δρόμοι του πλανήτη ετοιμάζονται για τα χειρότερα (φωτο)

Έρχεται νέος κύκλος διαγραφών μετοχών σε παρατεταμένη αναστολή διαπραγμάτευσης

Φουντώνει η διαδικτυακή μάχη των σούπερ μάρκετ