Αγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εταιρικά κέρδη

  • newsroom


Οι επενδυτές θα εστιάσουν σήμερα και στην Fed που αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές, καθώς οι διεθνείς αγορές αναμένουν τα πρακτικά της αμερικανικής Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρει κατά 0,10%  στις 439,42 μονάδες , με τις τράπεζες να κερδίζουν 1,2% ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής χάνει 0,4%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,40%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,27%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,26%, ο ιταλικός FTSE MIB με οριακές απώλειες 0,01% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,05%.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά από κέρδη τραπεζών και επιχειρήσεων, όπως, μεταξύ άλλων, Deutsche Bank, Sanofi, Dassault Systemes, Banco Santander, Spotify, French Connection, GlaxoSmithKline και Lloyds Banking Group.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα και η Fed που αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να αναλάβει δράση, ωστόσο οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα υπερασπιστεί την πολιτική της που έχει στόχο να αφήσει τον πληθωρισμό να αυξηθεί. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μισή ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ: Παράταση για τα επιδόματα ανεργίας – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

«Βalkan Gate»: Η επένδυση που φιλοδοξεί να «επαναπατρίσει» τα δεδομένα των ελληνικών επιχειρήσεων

Lockdown – Παπαθανάσης: Yπό αναμόρφωση το σύστημα των SMS

Απόρρητο Απόρρητο