Μεικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Κίνα, αλλά και την πορεία του ιαπωνικού γεν.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με τον Shanghai composite να χάνει 2,16% ενώ νωρίτερα ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 1,89%. Ο Hang Seng έχασε 1,95%

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει πολιτική στήριξης από τις κινεζικές αρχές, καθώς η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο κύμα Covid από το 2020.

Η Κίνα παραμένει «σε καλή θέση για να τονώσει περαιτέρω την ανάπτυξη», ειδικά όταν ο πληθωρισμός «δεν είναι πραγματικά ζήτημα» αυτή τη στιγμή στη χώρα, δήλωσε ο Τόμας Ρουπφ, επικεφαλής του τμήματος εκτέλεσης συναλλαγών και επικεφαλής επενδύσεων στην Ασία, της VP Bank στη Σιγκαπούρη. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα τώρα είναι η Covid και τους επόμενους μήνες περιμένουμε στοχευμένα μέτρα για τις υποδομές και υπάρχει ακόμα χώρος να μειωθούν ελαφρώς τα επιτόκια, ανέφερε ο Ρουπφ μιλώντας στο CNBC.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κέρδισε 1,23%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,61%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,42%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,31%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ιαπωνίας εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,56%.

Στο μεταξύ, η ισοτιμία του γεν με το αμερικανικό δολάριο είναι στα 128,46, αφού ενισχύθηκε από τα επίπεδα των 129 γεν έναντι του δολαρίου που ήταν χθες Τετάρτη. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει αδύναμο σε σχέση με τα 126 γεν της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή του βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα καθυστερήσει να αλλάξει νομισματική πολιτική σε σχέση με την αμερικανική Fed.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική Τράπεζα: Επιστρέφει σε ανοδική πορεία με σταθερή κεφαλαιακή βάση

Άνοδος για το πετρέλαιο – Προβλέψεις για διατήρηση της ισχυρής ζήτησης

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Η κίνηση σε λιμάνια και δρόμους (vid)