Οι ασιατικές αγορές πήραν τη σκυτάλη των χθεσινοβραδινών απωλειών της Wall Street, μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για την οικονομία, όπου προέβλεψε πτώση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά σχεδόν 5% από 3% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο. Βαρίδι για τις αγορές είναι και η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ σε υψηλό δύο μηνών, που μετριάζει τις ελπίδες των επενδυτών για μια σχετική γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο νοτιοκορεατικός Kospi έχασε 2,03%. Στην Ιαπωνία ο  Nikkei 225 με απώλειες 1,22% ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 1%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία με πτώση 2,48%.

Οι αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας έχασε 0,7%.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, «η πανδημία είχε μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα κατά το α’ εξάμηνο του 2020 από αυτό που προβλεπόταν αρχικά και η ανάκαμψη προβλέπεται να είναι πιο σταδιακή σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις»

Όπως, εξάλλου, αναφέρει ο Μαερκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, «τον Μάιο, η κάθε οικονομία που εξετάσαμε (πάνω από 100 συνολικά) αναμένεται να πάει σε ύφεση».

«Συνήθως σε περίπτωση παγκόσμιας ύφεσης ένα μέρος του κόσμου, (το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου) διαχειρίζεται την ύφεση αρκετά καλά και τελικά αποδεικνύεται η κινητήρια δύναμη για οικονομικής ανάκαμψη», ανέφερε ο Ζάντι, για να προσθέσει ότι στην τωρινή κρίση, δεν υπάρχει προφανής κινητήρια δύναμη ανάπτυξης.