Αγορές

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές, έντονες πιέσεις από τον τεχνοκολογικό κλάδο

  • newsroom


Ο κλάδος των τηλεπικοινωνίων ήταν από τους ελάχιστους που σημείωσαν κέρδη (0,92%), μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G της Βρετανίας

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της δημοσίευσης βελτιωμένων μακροοικονομικών για την Ευρωζώνη, με τον τεχνολογικό κλάδο να ακολουθεί τις βαριές απώλειες του αντίστοιχου κλάδου της Wall Street, τις οποίες υπέστη στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάιο σημείωσε άνοδο 12,4%, έναντι της βύθισης του -18,2% τον προηγούμενο μήνα, επίδοση που συνιστά την καλύτερη στην ιστορία της καταγραφής των εν λόγω στοιχείων από το 1991.

Ωστόσο σε ετήσια βάση η παραγωγή των εργοστασίων συρρικνώθηκε κατά 20,9%.

Από την άλλη ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για τον Ιούλιο παρουσίασε μικρή βελτίωση, διαμορφούμενος στις 59,6 μονάδες από 58,6 μονάδες τον Ιούνιο.

Ο Euro STOXX 600 απώλεσε 1,01%, με τον τεχνολογικό κλάδο και τις απώλειες της τάξεως του 2,75% να κρατάει προς τα πίσω τον πανευρωπαϊκό δείκτη.

Η Φρανκφούρτη έκλεισε χαμηλότερα 0,80%, το Παρίσι 0,97% και το Μιλάνο 0,62%, με το Λονδίνο να διαφεύγει από το γενικευμένο αρνητικό κλίμα και να παρουσίαζει οριακά κέρδη 0,06%, παρά τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ το οποίο έτρεξε με ρυθμό 1,8% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, μία αρκετά μετριοπαθής άνοδος σύμφωνα με αναλυτές και παράγοντες της αγοράς.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνίων ήταν από τους ελάχιστους που σημείωσαν κέρδη (0,92%), μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αποκλείσει την κινεζική Huawei από την ανάπτυξη των δικτύων 5G, εξέλιξη που ευνόησε τη μετοχή της British Telecoms, η οποία έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη άνω του 4%.

Απόρρητο Απόρρητο