«Απροσδόκητη και απογοητευτική» χαρακτηρίζει η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, τη μήνυση που ασκήθηκε εναντίον της από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, ενώ διαβεβαιώνει για την πρόθεσή της να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου «να αναπτυχθεί ένα σαφές και εμπεριστατωμένο ρυθμιστικό καθεστώς».

Σε ανακοίνωσή της η Binance απαριθμεί τα μέτρα που έχει λάβει για να διασφαλίσει ότι  η πλατφόρμα της δεν χρησιμοποιείται από χρήστες των ΗΠΑ και διαβεβαιώνει ότι τηρεί την υποχρέωση KYC (know your custumer) για όλους τους χρήστες της παγκοσμίως και όχι μόνο για τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά στην απάντησή της η Binance αναφέρει:

«Αυτή η μήνυση είναι απροσδόκητη και απογοητευτική καθώς συνεργαζόμαστε με τη CFTC (Επιτροπή Εμπορευμάτων Futures και Συναλλαγών) για περισσότερα από δύο χρόνια. Ωστόσο, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους χρήστες μας και να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αναπτύξουμε ένα σαφές και εμπεριστατωμένο ρυθμιστικό καθεστώς.

Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια για να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε ενεργούς χρήστες από τις ΗΠΑ στην πλατφόρμα μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα ελέγχου μας αναβαθμίστηκε και από περίπου 100 άτομα, σήμερα απαρτίζεται από 750 βασικά και υποστηρικτικά στελέχη στον τομέα της συμμόρφωσης συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 80 ατόμων με προηγούμενη εμπειρία σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή με εμπειρία σε ρυθμιστικούς φορείς και 260 περίπου ατόμων με πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης σε υπηρεσίες συμμόρφωσης.

Έχουμε δαπανήσει επιπλέον 80.000.000$ σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών KYC, των υπηρεσιών παρακολούθησης συναλλαγών και επιτήρησης της αγοράς και των εργαλείων έρευνας που υποστηρίζουν τα προγράμματα ελέγχου μας.

Σε συμφωνία με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, έχουμε εφαρμόσει μια ισχυρή τακτική «τριών γραμμών άμυνας» για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο του ρίσκου και της συμμόρφωσης, η οποία περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται από τα παρακάτω:

– Διασφάλιση υποχρεωτικού KYC για όλους τους χρήστες παγκοσμίως

– Διατήρηση φραγής (country block) για οποιονδήποτε είναι κάτοικος ΗΠΑ

– Αποκλεισμό οποιουδήποτε αναγνωρίζεται ως πολίτης των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το μέρος που ζει

– Αποκλεισμό οποιασδήποτε συσκευής χρησιμοποιεί πάροχο κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ

– Αποκλεισμό συνδέσεων από οποιαδήποτε διεύθυνση IP των ΗΠΑ

– Αποτροπή καταθέσεων και αναλήψεων από τράπεζες των ΗΠΑ για πιστωτικές κάρτες».

Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα 27 Μαρτίου, η αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) μήνυσε το ανταλλακτήριο και τον διευθύνοντα συμβούλου του Changpeng Zhao με την κατηγορία της παραβίασης των κανονισμών περί παραγώγων. Η ρυθμιστική αρχή στη μήνυσή της υποστηρίζει ότι η Binance απέφυγε τις υποχρεώσεις της, καθώς δεν εγγράφηκε σωστά σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμη 

Πτώση με… άρωμα εκλογών στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Απώλειες έως 3,5% στις τράπεζες

Μητσοτάκης: Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά (vid)

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για «κόκκινα» δάνεια, πλειστηριασμούς, επιτόκια και αποεπένδυση ΤΧΣ