Προς το μεγαλύτερο μηνιαίο ανοδικό σερί από το 2019 καταγράφει το Bitcoin, μετά και το ρεκόρ άνω των 28.000 δολαρίων που άγγιξε το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αναρριχήθηκε στο ιστορικό υψηλό των 28.365 δολαρίων την Κυριακή προτού οπισθοχωρήσει ελαφρώς. Το σερί αποδόσεων τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο από τα μέσα του 2019.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 3,6% τη Δευτέρα και διαπραγματεύτηκε στα 27.100 δολάρια, ενώ η απόδοσή του, μόνο για το 2020, έχει αυξηθεί κατά 279%.

Η αίσθησή μου είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε κορυφή -θα μπορούσε ωστόσο να φτάσει τα 30.000 δολάρια», εκτιμά ο Βίτζει Αιγιάρ, επικεφαλής τομέα ανάπτυξης του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. «Θα δούμε σίγουρα μια οπισθοχώρηση, αλλά το μέγεθός της θα είναι πιθανότατα μικρότερο. Ίσως δούμε πτώσεις του 10 ή 15%.»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την Ripple Labs και τα ανώτερα στελέχη της για παραπλάνηση επενδυτών σε συνδεδεμένο token XRP, με την Ripple να σκοπεύει να αμφισβητήσει αυτήντην κατηγορία στα δικαστήρια.

Βέβαια, αυτή η απότομη αύξηση έχει διχάσει τους αναλυτές, καθώς η τιμή του υπερδιπλασιάστηκε το 2020 εν μέσω μέσω επιδείνωσης της πανδημίας. Οι φανατικοί οπαδοί του το βλέπουν ως αντιστάθμιση έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου ταχύτερου πληθωρισμού εν μέσω τεράστιων ενέσεων τόνωσης. Άλλοι αμφισβητούν την εγκυρότητα του Bitcoin ως επένδυση και  υπενθυμίζουν τις μεγάλες βουτιές που διαδέχτηκαν τα ραγδαία ράλι στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη:

Ο εμβολιασμός και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου
Σκάνδαλο Folli Follie: Το «καρουζέλ» των Κουτσολιούτσων

Εκπτώσεις τώρα για προκρατήσεις το καλοκαίρι του 2021 στα 5άστερα ανά την Ελλάδα