Με προσφορές κι εκπτώσεις «έγκαιρης κράτησης» που μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 30% για το καλοκαίρι του 2021 κλείνει το 2020 για πολλά πεντάστερα resorts ανά την Ελλάδα, εφόσον οι κρατήσεις γίνουν από τώρα, με επιπλέον παροχή σε πολλές περιπτώσεις την ευελιξία στις κρατήσεις που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα εν μέσω πανδημίας.

Η επόμενη χρονιά προδιαγράφεται επίσης δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, με τους ξενοδόχους να εκτιμούν μάλιστα ότι το πρώτο εξάμηνο και μέχρι να υπάρξει μία σχετική κανονικότητα με τα εμβόλια σε όλη την Ευρώπη θα είναι τουριστικά «χαμένο». Ασφάλεια σε υγειονομικό επίπεδο, ευελιξία, ανέπαφο ψηφιακό περιβάλλον είναι μερικά από τα βασικά «όπλα» των Ελλήνων ξενοδόχων και για την επόμενη χρονιά με πολλές από τις μεγάλες αλυσίδες να έχουν θεσπίσει δικά τους πρωτόκολλα, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειες και στο πολυσυζητημένο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στο κλείσιμο λοιπόν του 2020, πολλά από τα resorts της χώρας και μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις με ουκ ολίγες εναλλακτικές, ανάλογα με την περίοδο, την προπληρωμή ή ακόμη και το πόσο «ευέλικτη» επιθυμεί την κράτηση ο πελάτης για την επόμενη σεζόν.

Μεγάλη γκάμα προσφορών παρέχει ο όμιλος της Grecotel, με 40 μονάδες 4 και 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα (δυναμικότητας 6.500 δωματίων και 17.000 κλινών) υπό τη διαχείρισή του. Ο όμιλος «τρέχει» αυτή την περίοδο και εορταστικό πακέτο έως τις 15 Ιανουαρίου με εκπτώσεις που μπορεί να φτάσουν κατ’ ανώτατο έως 30% ανάλογα με την περίοδο, την προπληρωμή ή όσο αυξάνονται οι ημέρες της διαμονής για κρατήσεις από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Μία ακόμη εναλλακτική είναι για τις κρατήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, με όφελος έως 15% έκπτωση στη διαμονή, δωρεάν διαμονή, διατροφή και δραστηριότητες για τα παιδιά και πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων, πάντα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και την περίοδο, ενώ το ποσοστό της προσφοράς μπορεί να ανέβει σε περίπτωση προπληρωμής.

Αντίστοιχες προσφορές για κρατήσεις που θα γίνουν από τώρα προσφέρει και ο όμιλος Μήτση, που έχει στην ομπρέλα του 17 ξενοδοχεία σε πέντε από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς (Αθήνα, Κρήτη, Κώς, Ρόδος, Καμένα Βούρλα). Τα Mitsis Hotels & Resorts δίνουν καλύτερες τιμές έως 20% για τις κρατήσεις που θα γίνουν από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι στα ξενοδοχεία του είτε με ημιδιατροφή, είτε με all inclusive, υιοθετώντας παράλληλα και ευέλικτους όρους για δωρεάν ακύρωση.

Πολλαπλές επιλογές προσφορών παρέχει ο όμιλος Aldemar με ένα χαρτοφυλάκιο έξι πολυτελών ξενοδοχείων σε δύο στρατηγικούς προορισμούς της χώρας, σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Οι προσφορές για κρατήσεις που γίνονται τώρα περιλαμβάνουν από εκπτώσεις, δωρέαν διανυκτερεύσεις και δωρεάν αναβάθμιση κατηγορίας δωματίου μέχρι και δωρεάν διανυκτέρευση σε δεύτερο χρόνο με voucher που παραλαμβάνει ο πελάτης στο check out.

Προσφορές έγκαιρης κράτησης «τρέχει» αυτή την περίοδο και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και ο όμιλος Sani/ Ikos για τα Sani και Ikos Resorts σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Κέρκυρα και η Κώς. Tα ποσοστά των εκπτώσεων διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο φθάνοντας έως το 20% της τιμής, πέραν φυσικά των επιπλέον παροχών όσο αυξάνονται οι διανυκτερεύσεις, τις παροχές για τα παιδιά κ.ο.κ.. Επισημαίνεται εδώ ότι η επόμενη σεζόν θα είναι η πρώτη επίσημη και για το Ikos Andalusia στην Ισπανία, το πρώτο Ikos Resort εκτός της ελληνικής αγοράς, εξ’ ού και το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης στην περίπτωση της έγκαιρης κράτησης, φθάνοντας το 30%.

Έκπτωση 25% για τις κρατήσεις που θα γίνουν έως το τέλος Δεκεμβρίου παρέχει το συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, όπου τα ξενοδοχεία Porto Carras Meliton, Porto Carras Sithonia and Villa Kalyva Mare προγραμματίζουν να επαναλειτουργήσουν στις 29 Απριλίου 2021, κάτω από τη νέα ιδιοκτησία της Belterra Investments του Ιβαν Σαββίδη. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ελάχιστη διαμονή (δύο διανυκτερεύσεις) με περίοδο διαμονής έως τις 31 Οκτωβρίου, με all inclusive στην περίπτωση του Porto Carras Sithonia και ημιδιατροφή για το Meliton.

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το πλέον πολυτελές συγκρότημα, αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης με την Four Seasons, μεταξύ άλλων, παρέχει έκπτωση 20% για τις κρατήσεις που θα γίνουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου για την περίοδο έως τα τέλη Ιουνίου του 2021 με μίνιμουμ διαμονή δύο διανυκτερεύσεων, ενώ προσφορές ισχύουν και για τις οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται το 2021

Bitcoin: Οι 5 κρίσιμες προβλέψεις που πρέπει να ξέρουν οι επενδυτές για το 2021

Zoom: Η μικρή εταιρεία που έκανε τον ιδρυτή της έναν από τους 100 πλουσιότερους του πλανήτη