Αγορές

Bitcoin: Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που το αναγνωρίζει ως συνάλλαγμα

  • newsroom


O νόμος υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να αποδέχονται το κρυπτονόμισμα

Η Δημοκρατία του Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον πλανήτη που αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα πληρωμών και συνάλλαγμα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο της χώρας.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίπ Μπουκέλε, εγκρίθηκε με ψήφους 62 υπέρ και 19 κατά (σε σύνολο 82 εδρών) και αναμένεται να γίνει επίσημα νόμος του κράτους με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Ο νόμος υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να αποδέχονται το κρυπτονόμισμα για την παροχή υπηρεσιών και αγαθών.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες με εκπροσώπους προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το αμερικανικό δολάριο, ενώ το 70% των πολιτών του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει πρόσβαση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων κάτι που ο εν λόω νόμος επιδιώκει να αλλάξει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μπουκέλε.

Ο ίδιος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Ελ Σαλβαδόρ κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία συναλλαγών, Strike, για να δημιουργήσει τις νέες και σύγχρονες χρηματοοικονομικές δομές της χώρας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin σημειώνει άνοδο το πρωί τις Τετάρτης (1,74% στα 34.123 δολάρια), γεγονός που μάλλον αποδίδεται σε ανάκαμψη του κρυπτονομίσματος έπειτα από τις σημαντικές απώλειες της Τρίτης και όχι τόσο λόγω των εξελίξεων στο Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγει το βιβλίο για το ομόλογο ΑΤ1 της Πειραιώς – Οι προσφορές θα καθορίσουν το ποσό

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID

Παλλάδιο: Είναι ο νέος χρυσός ή κάτι ακόμα πιο πολύτιμο;