Αγορές

Bitcoin: Ξαφνική υποχώρηση 8% μετά τη θεαματική άνοδο

  • newsroom


Παρά τη μερική υποχώρηση, μόλις αυτήν την εβδομάδα, η Van Eck Associates κυκλοφόρησε ένα χαρτοφυλάκιο ανταλλαγής Bitcoin στο χρηματιστήριο Deutsche Boerse Xetra

Μερική υποχώρηση κατέγραψε το Bitcoin μαζί με άλλα ψηφιακά νομίσματα, ύστερα από τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψε νωρίτερα την εβδομάδα που μας πέρασε, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη διάρκεια της ανόδου των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και 8,7%, ενώ το ψηφιακό νόμισμα Ether μειώθηκαν επίσης, με τον δείκτη Crypto Galaxy Bloomberg να σημειώνει υποχώρηση περισσότερο από 6%.

Ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της κρυπτογράφηση Luno, Βιτζέι Βιγιάρ, δήλωσε ότι «οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες και χρήζουν επιδιόρθωσης», ενώ συμπληρώνει ότι «δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι το ασυνήθιστο ειλικρινά.»

Ακόμα και με την υποχώρηση, το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστει φέτος και μέχρι πρόσφατα πλησίασε το ρεκόρ των 19.511 δολαρίων που είχε καταγράψει το 2017, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η απροσδόκητη αύξηση λειτουργεί ως μέσο αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου εν μέσω της πανδημίας, με τους πιο επιφυλακτικούς να υποστηρίζουν ότι η μερική πτώση είναι προάγγελος αυτού που συνέβη πριν τρία χρόνια όταν κατέγραψε ιστορική πτώση μέσα σε λίγες μέρες.

Το Bitcoin έπεσε 5,4% στις 3:07 μ.μ. στο Τόκιο στα 17.856 δολάρια ενώ το Ether έπεσε στα 528 δολάρια.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής συναλλαγών της OSL, Ράιαν Ραμπάγλια υποστηρίζει ότι η ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα αυστηρότερων κανόνων κρυπτογράφησης των ΗΠΑ, καθώς και τη λήψη κερδών, αιτιολογούν εν μέρει αυτή την πτώση των τιμών στα περισσότερα μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μία βραχυπρόθεσμο οπισθοδρόμηση μετά από περιόδους σημαντικών, επιταχυνόμενων κερδών, καθώς οι έμποροι βλέπουν να παίρνουν κέρδη πριν από την επαναφορά μόλις μειωθεί η μεταβλητότητα», είπε. «Μόλις περάσει ένα διάστημα, επιστρέφουμε στη δουλειά ως συνήθως με όλους τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δείκτες bullish να βρίσκονται σε λειτουργία.»

Οι υποστηρικτές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δηλώνουν ότι η τρέχουσα εστίαση στα κρυπτονομίσματα σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια είναι διαφορετική λόγω του αυξανόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα από την Fidelity Investments και την JPMorgan.

Μόλις αυτήν την εβδομάδα, η Van Eck Associates κυκλοφόρησε ένα χαρτοφυλάκιο ανταλλαγής Bitcoin στο χρηματιστήριο Deutsche Boerse Xetra, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η PayPal δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα.

Υπάρχει επίσης μια φήμη γύρω από το Ether, το blockchain που χρησιμοποιείται πιο ενεργά στον κόσμο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την αναβάθμιση δικτύου που θα επιτρέπει να επεξεργάζεται έναν παρόμοιο αριθμό συναλλαγών με τις Mastercard και Visa αντίστοιχα.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς αναμένεται το Bitcoin να σταθεροποιηθεί και προσδοκούν να καταγράψει ιστορικά υψηλά, αλλά αυτό ταυτόχρονα ακολουθείται από μεγαλύτερη πτώση του κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε ακόμη:

H Cosco ζητά τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ – Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Ενέργεια: Επενδυτικό αλαλούμ από τον «κόφτη» Χατζηδάκη στις ΑΠΕ

ΔΕΗ: Άντλησε €150 εκατ. από τιτλοποιήσεις απαιτήσεων ύψους €200 εκατ.