Αγορές

Χ.Α: Αντίστροφη μέτρηση για το 10ο Greek Investment Forum New York

  • newsroom


Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο διάστημα 8 - 11 Ιουνίου - Ρεκόρ συμμετοχής με 33 εισηγμένες – Σε υψηλό επίπεδο η κυβερνητική εκπροσώπηση

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Ιουνίου, ξεκινά το 10o Greek Investment Forum – New York που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος λόγω της πανδημίας το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά

Το timing, όμως, είναι διαφορετικό καθώς η πρόοδος στην πορεία του εμβολιασμού κατά του COVID-19, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και οι προοπτικές που δημιουργούνται λόγω της ανάταξης της οικονομίας και της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν δημιουργήσει ένα θετικό επενδυτικό περιβάλλον.

Η εφετινή διοργάνωση αναμένεται να συνοδευτεί από ρεκόρ συμμετοχής εισηγμένων – στην ατζέντα περιλαμβάνονται 33 εισηγμένες – και funds (έχουν ήδη ξεπεράσει τα 70)αριθμός που θα είναι ο υψηλότερος από το 2008.

Σημειώνεται πως από πλευράς εισηγμένων συμμετοχή έχουν δηλώσει οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, Autohellas, Cenergy, Eurobank, ΔΕΗ, Fourlis, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ,, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Entersoft, Epsilon Net,, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕνεργειακήΕΛΠΕ,, Ικτίνος, Κρι – Κρι, Lamda Development, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Πειραιώς, Prodea, Profile,, Όμιλος Quest, Sarantis, Πλαστικά Θράκης, ΤΙΤΑΝ και Viohalco.

Σε υψηλό επίπεδο θα είναι και η κυβερνητική εκπροσώπηση στο επενδυτικό forum. Την αρχή για τους ομιλητές θα κάνει στις 8 Ιουνίου ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας (The rebound of the Greek economy), ακολουθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (Greece: An investment-friendly destination), έπεται ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων, Άλεξ Πατέλης (Opportunities in post-pandemic Greece) και η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (The Greek Capital Market and the Banking Sector: Outlook & Prospects).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πάνελ των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, κ.κ. Καραβία, Μεγάλου, Μυλωνά, Ψάλτη, αλλά και οι τοποθετήσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θ. ΣκυλακάκηΗ πρώτη ημέρα θα κλείσει με την τοποθέτηση του David Burger, Deputy Chief of Mission στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Ν. Χαντζηνικολάου, Προέδρου της ΕΧΑΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση έως 4 Iουνίου για τις αιτήσεις χορήγησης

Alpha Bank: Πάνω από 20% προβλεπόμενη απόδοση για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ

Πλακιωτάκης: Σε ισχύ από αύριο και η ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες στα πλοία