Συνεχίζουν οι πιέσεις σχεδόν σε όλο το ταμπλό στην σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,9% και να βρίσκεται στις 878,66 μονάδες, με την αγορά από τα μέσα Ιουνίου να παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο, χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και επιλεκτικές κινήσεις χωρίς να αυξάνεται το ρίσκο με τους επενδυτές να απέχουν εδώ και καιρό από την αγορά. Η αγορά κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμες κινήσεις που στην πλειονότητα εξ αυτών δεν κινητοποιούνται με βάση κάποιο θεμελιώδες ή είδηση, καθώς πιο στρατηγικές κινήσεις είτε παραμένουν σε αναμονή είτε βρίσκονται στα μετόπισθεν της συσσώρευσης. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα κόστη της συσσώρευσης που βρίσκεται η αγορά το τελευταίο καιρό, ειδικά από την πρώτη ανάκτηση των 900 μονάδων στις 14 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, παραλλάξεις, εμβολιασμοί και τουρισμός δημιουργούν ένα μείγμα αβεβαιότητας που ανακόπτει κάθε κίνηση σε τίτλους που δεν συνδέονται με τις τραπεζικές εξελίξεις. Όλα δείχνουν ότι οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι χαμηλότερες του αναμενομένου, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το ΑΕΠ της χώρας όσο και για τα έσοδα του προϋπολογισμού. Έτσι, οι κινήσεις που θα προσαρμόζουν τα επίπεδα ρίσκου στα χαρτοφυλάκια το επόμενο διάστημα δεν μπορούν να αποκλειστούν, με την αγορά να προσπαθεί να αυξήσει τα επίπεδα άμυνας σε περίπτωση που οι οικονομικές επιδόσεις δεν είναι ικανές να καταδείξουν την έξοδο από την κρίση της πανδημίας.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,89%, στις 2.122,45 μονάδες, η Aegean με 4,18%, Πειραιώς με 2,35% και ΕΥΔΑΠ με 2,14% σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες και ακολουθούν με απώλειες άνω του 1% η Μυτιληναίος, Εθνική, ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo με την Λάμδα, ΟΠΑ, ΟΛΠ, Τιτάνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ να σημειώνουν ήπιες απώλειες. Σε θετικό έδαφος μόνο ο Σαράντης με 1,485 και η Coca Cola με 0,2%.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι από την αρχή της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη από την στιγμή που χάθηκαν εν σειρά οι στηρίξεις στις 901 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 895 μονάδες και με επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 885 μονάδων να μην αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 873, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 840 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Οι αντιστάσεις στις 919, 950 και 1013 μονάδες. Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, αποτελεί παρελθόν η ζώνη στήριξης 2188 – 2177 από όπου διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών, ενώ το κλείσιμο της Παρασκευής χαμηλότερα των 2145 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), δεν αποκλείεται να σπρώξει τον εν λόγω δείκτη προς τις 2138, 2100 και 2046 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, απαιτείται κλείσιμο υψηλότερα των 2216, 2230 και 2240 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι 2300 μονάδες, θα μπουν στο στόχαστρο των αγοραστών.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΠΕΚ: Πώς ο πόλεμος των συμμάχων εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου πάνω από 75 δολ. το βαρέλι

Ποιοι και γιατί δεν φοβήθηκαν την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και… έφυγαν με μεγάλα κέρδη

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο