Με απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,45% και να είναι στις 866,96 μονάδες, με τις πιέσεις ένα είναι σχεδόν στο σύνολό του ταμπλό και με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται τις περισσότερες εντολές πώλησης, με την αγορά να ακολουθεί το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες υποχωρούν και με τους επενδυτές να αποτιμούν τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν για την Βρετανία.

Όσον αφορά την συνεδρίαση, η αγορά έχει μπει εδώ κι έναν μήνα σε πλάγια διορθωτική κίνηση, η οποία παρά τις αδύναμες θετικές αντιδράσεις σε κάποιες συνεδριάσεις συνεχίζεται με αποτέλεσμα πολύ σύντομα η αγορά πιθανόν να δει τα προηγούμενα χαμηλά της, τις 852 μονάδες, όπου εκεί θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Το περιβάλλον αυτή την στιγμή πάντως είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας με το αποτύπωμα της έκρηξης των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο δεκαήμερο, να έχει αρχίσει ήδη να γίνεται ορατό στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και με τον προβληματισμό των επενδυτών να είναι έντονος, την ώρα που οι προβλέψεις λένε πως θα φτάσουμε σε πολύ υψηλό αριθμό νέων διαγνώσεων τις επόμενες εβδομάδες, ακόμη και σε δέκα χιλιάδες κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, για ότι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πορεία του τουρισμού, ενός κλάδου που αποτελεί το 25% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, πρέπει να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 885 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 890 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και εν συνεχεία να υπερκεράσει και την ζώνη 895 – 900. Σε αντίθετη περίπτωση, κλείσιμο χαμηλότερα των 862 μονάδων, μπορεί να δώσει πίεση προς τις 856, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 821 μονάδες. Για τον δείκτη Yψηλής Kεφαλαιοποίησης, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο εν λόγω δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα της ζώνης 2140 – 2158, από όπου διέρχονται οι δύο εκθετικοί ΚΜΟ 30 και 60 ημερών. Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, οι επόμενες αντιστάσεις στις 2190 και 2230 μονάδες. Όσο ο εν λόγω δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 2106, δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στις 2079, 2046 (ημερήσιο “stop long”) και 2035 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,86% και βρίσκεται στις 2.0800,56 μονάδες, ο Σαράντης, Aegean, Coca Cola και Jumbo είναι οι μόνες μετοχές με θετικό πρόσημο και κινούνται ήπια ανοδικά ενώ σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Alpha Bank και η Εθνική με 3,04% και 2,03% αντίστοιχα και ακολουθούν Motor Oil, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ με απώλειες άνω του 1% και ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Τιτάνας, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα ήπια πτωτικά.

Διαβάστε ακόμη:

Fit for 55: Οι πρώτες αντιδράσεις στο φιλόδοξο σχέδιο της Κομισιόν για το κλίμα

Θεμιστοκλέους: Διευκρινίσεις για τον εμβολισμό εφήβων 15-17 ετών – Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα (vid)

ΔΕΗ: Στο κλαμπ των «εθνικών πρωταθλητών» με €1,27 δισ. μέσα σε 4 μήνες