Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντιδρά ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

  • Χρήστος Λαΐνας


Ο Γενικός Δείκτης να συνεχίζει να θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 908 μονάδων

Ανοδική αντίδραση για το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο και να σημειώνει κέρδη 0,25% με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στις 883,24 μονάδες, με τα Long χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε αγορές από την στιγμή που ο δείκτης πλησίασε τις 870 μονάδες, βγάζοντας έτσι αντίδραση προσπαθώντας να ακολουθήσουν το θετικό κλίμα που υπάρχει από την αρχή της ημέρας στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Με τη σημερινή συνεδρίαση να είναι η προτελευταία πριν την λήξη των παραγώγων Μαΐου και σε αναμονή της αξιολόγησης από τον οίκο Moody’s του Ελληνικού αξιόχρεου την επόμενη Παρασκευή οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις, σε εισηγμένες οι οποίες πιέστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις ή σε εισηγμένες οι οποίες παρουσιάζουν επιχειρηματικά νέα με τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ να συγκεντρώνουν στην σημερινή συνεδρίαση το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 908 μονάδων, προκειμένου να πάρει προβάδισμα το αισιόδοξο σενάριο, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 919 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες. Αντίθετα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση έχασε, εν σειρά, τις στηρίξεις στις 895, 891 και 889 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), αυξάνοντας τις κινήσεις “stop long”.

Οι επόμενες στηρίξεις στις 873 και 850 μονάδες. Το ανοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, παραμένει ο πρώτος στόχος των αγοραστών, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεση αντίσταση τις 2230 μονάδες (ημερήσιο “stop short”).

Κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, για κίνηση προς τις 2366 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, αφού χθες χάθηκε η πρώτη στήριξη στις 2185, στην χτεσινή συνεδρίαση παραβιάστηκε και η επόμενη στις 2154 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Αν συνεχιστεί η “νότια” κίνηση, οι επόμενες στηρίξεις στις 2106 και 2079 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης o οποίος έχει γυρίσει και συτός θετικός στις 2.142,07 μονάδες με απόδοση 0,37% ο ΟΤΕ με 2,15% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ο ΟΠΑΠ με 1,82%, Motor Oil με 1,67%, Aegean με 1,3%, Λάμδα με 1,23% και Coca Cola με 1,06% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάνας και Φουρλής.

Σε αρνητικό έδαφος και με τη μεγαλύτερη πτώση η Jumbo με 2,01%, η Alpha Bank με 1,59%, η Ελλάκτωρ με 1,5% ενώ ακολουθούν ήπια πτωτικά η ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ με τον Τιτάνα και ο ΟΛΠ να είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμα:

Berkshire Hathaway HomeServices: Eπεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της στην Ελλάδα

Πελώνη: Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν τα νέα προγράμματα και με 5αστερα ξενοδοχεία – Οι προθεσμίες και οι δικαιούχοι